SILINDIGA SIGA AJALUKKU EI LÄINUD: Londonis Savoy hotelli restoranis valmistub kokk serveerima oma kätetööd peaminister Winston Churchillile ja tema külalistele. Foto: REX/Vida Press
Inimesed
5. jaanuar 2019, 00:01

Kümme külluslikku pidusööki: kuningad ja gurmaanid armastavad toiduga priisata

Äsja pühade ajal tühjaks söödud salatikausside, lihaliudade ega kalavaagnate pärast pole vähimatki põhjust põdeda ning viimane aeg oleks unustada ka Selveri sajaeurone kassatšekk. See kõik kahvatub ajaloo vägevate pidusöökide kõrval, kus nälga leevendati beluugapeadega šampanjas või servjeti varjus konjakiga röstitud põldtsiitsitajaid krõbistades. Ning pärast pidusööki ei oodanud mitte tühi pangakonto, vaid eluaegne vangistus.  

Äsja pühade ajal tühjaks söödud salatikausside, lihaliudade ega kalavaagnate pärast pole vähimatki põhjust põdeda ning viimane aeg oleks unustada ka Selveri sajaeurone kassatšekk. See kõik kahvatub ajaloo vägevate pidusöökide kõrval, kus nälga leevendati beluugapeadega šampanjas või servjeti varjus konjakiga röstitud põldtsiitsitajaid krõbistades. Ning pärast pidusööki ei oodanud mitte tühi pangakonto, vaid eluaegne vangistus.  

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99