Sandra Bullock värskes Netflixi filmis. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
4. jaanuar 2019, 09:30

ÄRA TEE JÄRELE! Sandra Bullocki film vallandas ohtliku meemi

Netflix teatas eelmisel nädalal uhkelt, et Sandra Bullocki põnevikku "Bird Box" ("Linnupuur") on vaadanud juba 45 miljonit inimest. Kuid rekordifilmiga vallandunud matkimiste laine sunnib striimingugiganti hoiatama: ärge endale kinnisilmi viga tehke!

Netflix avaldas 2. jaanuaril hoiatuse, mis oli reageering sotsiaalmeedias hoo sisse saanud nn "Bird Boxi" väljakutsele, kirjutab The Guardian. Bullocki põneviku fännid matkivad filmi tegelasi, kes peavad kõiki ülesandeid kinniseotud silmadega täide viima, et koletised neid enesetapule ei viiks. Netti on postitatud tuhandeid videoid, kus inimesed majades, treppidel ja metsas pimesi ringi koperdavad.

YouTube'i tähe Morgan Adamsi 24 tunni "Bird Boxi" väljakutse kogus The Guardiani teatel viie päevaga kaks miljonit vaatamist.

Meem jõudis ka tavameediasse: telekanali ABC hommikusaates üritas üks saatejuhtidest teisele grimmi teha, endal silmad kinni seotud.

"Uskumatu, et ma seda pean ütlema, aga: PALUN ÄRGE ENDALE SELLE "BIRD BOXI" VÄLJAKUTSEGA VIGA TEHKE," säutsus Netflix Twitteris. "Me ei tea, kuidas see alguse sai, ja oleme tänulikud teie armastuse eest, aga Poisil ja Tüdrukul [Bullocki tegelaskuju nimeta võsukesed] on 2019. aastaks üksainus soov - et te meemide tõttu haiglasse ei satuks."