"Lotte ja kadunud lohed" esilinastusFoto: Robin Roots
Galeriid
2. jaanuar 2019, 19:05

GALERII | Esilinastus EV100 sünnipäevaks valminud animafilm „Lotte ja kadunud lohed“ (3)

Täna esilinastus Eesti Vabariigi 100 filmiprogrammi kuuluv animaseiklus "Lotte ja kadunud lohed". 

Populaarseks saanud koeratüdruk Lotte vallutas esmakordselt laste ja ka täiskasvanute südamed selle sajandi alguses. Nüüd jõuab vaatajateni Lotte-sarja kolmas film. 

Filmis "Lotte ja lohed" saab koeratüdruk endale väikese õe Roosi. "Me ei tahtnud teha filmi, mis kordaks eelmisi. Selle kohati väga vaevalise ajutegevuse tagajärjel tuligi meil see mõte, et Lotte võiks saada õe," rääkis üks filmi režissööridest, Janno Põldma Vikerraadios.

Lisaks tulevad filmis leiutajatekülla teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata.

Järg armastatud koguperefilmide seeriale jõuab kinodesse üle Eesti 4. jaanuaril 2019. "Lotte ja kadunud lohed" režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Stsenaariumi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Filmi muusika kirjutas Sven Grünberg. Filmi produtsendid on Kalev Tamm Eesti Joonisfilmist ja Vilnis Kalnaellis Rija Filmsist.