"Hommikusöök staariga" - Merle Palmiste; Anu Saagim; Lounge24 Radisson Video: Jörgen Norkroos / Märt Niidassoo
Inimesed
4. jaanuar 2019, 10:19

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Merle Palmiste säras imelise vaatega baaris, kus pakutakse 260eurost kokteili (19)

Praegu jookseb kinodes eluloofilm maailma ühest suurimast ooperidiivast Maria Callasest. Eesti Komöödiateater on lavastanud ooperiprimadonna elust oma versiooni, mille peaosas särab meie enda diiva Merle Palmiste.

Eesti teatrilavale jõudnud „Maria Callase meistriklassi“ on kirjutanud ameerika dramaturg Terrence McNally, kes pälvis selle eest prestiižika Tony auhinna.  Selle lavastaja Andrus Vaarik on öelnud nii: „Merle Palmiste „Maria Callase meistriklass“ muudab teie maailma – rikkamaks ja kaunimaks. Te avastate, et ooper ei ole vaid väheste valitute nauding, millest teid on ilma jäetud. Et inimhääl, kauneim heli maailmas, suudab liigutada, lohutada, rõõmustada ja vaimustada igaüht meist.“

Tükk räägib loo laulutunnist noortele talentidele, kellele primadonna oma kogemusi jagab. Saame teada, kuidas Maria Callas tippu jõudis, kuigi pidi taluma pressi ränka kriitikat ja rivaalide kadetsemist. Sekka ka pikantseid seiku naise kooselust miljonär Aristoteles Onassisega. Lisaks Merle Palmistele teevad selles kaasa Maris Liloson, Arete Kerge, Peeter Kaljumäe jt.

Mina kohtusin Merlega vahetult enne aastavahetust imelise vaatega katusekohvikus Radisson BLU SKY hotelli 24. korrusel. 

Lounge 24 on avatud terrassi ja imekauni vaatega katusekohvik Radisson BLU SKY hotelli 24. korrusel, kus külalisi ahvatlevad maitsvad road ja oivalised kokteilid. Pilvepiiril kõrguv Lounge 24 mahutab kuni 50 külalist. Guido Kanguri eestvedamisel toimub seal Esmaspäevaõhtune Jazziklubi.

Lounge 24 on valitud reisiportaali jetsettimes.com poolt ka maailma parimate katusebaaride hulka, kuna selle trumbiks on ainulaadne vaade Eesti pealinnale.

„Baari väisav publik jaguneb pooleks, on nii kohalikke kui ka hotellikülastajatest välismaalasi," räägib Lounge 24 mänedžer Tiina Oja. „Katuseterrassile kohti reserveerida ei saa, küll aga reserveeritakse meelsasti kohad kohviku siseruumides ning kui ilm võimaldab, võib loomulikult ka välja istuma minna. Talvel on katuseterrass siiski suletud, välja arvatud uusaastaööl, kui seal võib nautida ilutulestikku."

Suviti on katusebaar avatud iga päev kella 12–02. Mänedžeri sõnul kedagi päris minutipealt välja ei aeta ning uksed on avatud iga ilmaga. Sohvabaari plussiks on laitmatu teenindus – baaritöötaja kutsumiseks piisab, kui vajutada laual asetsevat teenindusnuppu. 

Peakokk Irena Dmitrieva signatuuri kandvat Lounge 24 Caesari salatit peavad kliendid linna parimaks. Magustoitudest on külaliste lemmikuks suussulav kohapeal valmistatud jäätis. Majakokteiliks on Radisson Blu Tallinna Margarita, mis sisaldab valget rummi, curacaod, triple seci, suhkrusiirupit, laimi- ja ananassimahla.

Erilisteks puhkudeks pakutakse aga Tallinna ilmselt kalleimat kokteili. Tiina Oja välja mõeldud 24 Carat Golden Sunset maksab 260 eurot ning see valmistatakse lauas otse kliendi silme all. Kokteil sisaldab Louis XIII de Rémy Martini konjakit, Angostura orange bitterit, salajase retsepti järgi valmistatud virsikulikööri, Moët & Chandon šampanjat ja pruuni suhkru kristalle ning on kaunistatud 24-karaadise lehtkullaga.

Pikemat intervjuud diiva Merle Palmistega vaata ja loe juba uuel nädalal ÕL veebist ja paberlehest.

"Hommikusöök staariga" - Merle Palmiste; Anu Saagim; Lounge24 Radisson

„Maria Callase meistriklass“ esietendus 18. jaanuaril Salme Kultuurikeskuses.