Patuse Poole viimane esinemine Soomes.Foto: Robin Roots
Tele
1. jaanuar 2019, 13:25

LUGEJA UNISTUS TÄITUS: nägin lõpuks telekast Patust Poolt (6)

Mina ei tea, kus kivi all mina olen elanud, aga mina olen üks neist, kes kuulis sellisest menuansamblist nagu Patune Pool alles siis, kui nad teatasid oma laialiminekust. Aga nüüd lõpuks nägin neid!

Tulime eile Estoniast uhkelt aastavahetusballilt ja ega siis ju kohe magama lähe, vaid vaja ikka klõpsida, mida telekas veel pakub.

Ja ohhoo - Kanal 2-s oli kella ühe paiku pooleli Meie Mehe kontsert, kus astus üles ka Patune Pool, keda olen tahtnud ammu kuulata. Kuidagi on mul olnud kuulmata ka kõik nende laulud, millest on kirjutatud kui megahittidest. 

Aga võib-olla pärast suure meelelahutaja Imre Kalmani operetiprogrammi Estonias oligi sobiv jätk kuulata just Meie Meest ja Patust Poolt? Eks ole ju operettigi peetud vaid labaseks ja kerglaseks lihtrahva lõbustuseks. Ülekohtuselt.

Ja kas see oli nüüd joodud vahuveinist – aga Patune Pool polnudki nii hull, kui võiks nende üle ilkumisest arvata. Sünne Valtril on ju omapärane hääl ja ta ei ole liiga peen rahvale võõras staar. Usun, et mõistan, miks ta meeldib nii paljudele (ja miks ta  nii paljudele ei meeldi). Ohh, muidugi tundus tümps primitiivne ja laulusõnad imelikud. Kuid ansamblist palju huvitavam oli ju jälgida publikut, kes möirgas kaasa “Tõmban su hoovi” ja muid toredaid sõnu. Nägin, et kuskil on inimestel olnud tore ja lõbus, aga mind seal ei olnud.  

Sellest sain küll aru, et ilmselt oli ansamblil  tõesti aeg laiali minna. Võib-olla annab nende eeldustega ikka samm edasi astuda?