Foto: Kuvatõmmis/ TV3
Tele
31. detsember 2018, 23:21

ARVUSTUS | Henrik Normann ja „Edekabel” on oma aja ära elanud. (84)

Näitleja Henrik Normann on eestlasse südames juba ajast, mil ta koos Madis Millinguga Maiet ja Valdurit kehastasid. Kahjuks tuleb tõdeda, et sellega olekski võinud Normanni nalja tegemine piirduda.

Algusaegadel on „Edekabel” aastavahetuse saade, mis naerutas telerite ette tulnud väikesed ja suuri. Tänase saate naljad aga naerma ei ajanud. Õigupoolest ei toonud need isegi muiet näole.

Eesti telemaastikul nähtavaid saateid järgi teinud Normann põrus sajaga. Klippide sisu jäi arusaamatuks, sest räägiti täiesti suvalistel teemadel, mis kuskile ei arenenud. Jah, üritati nalja teha, aga see ei tulnud välja. Võiks öelda, et saade oli huumorivaesem, kui „Aktuaalne kaamera”.

Koomik ja näitleja valis parodeeritavateks saadeteks „Alo”, „Sotid selgeks”, „Esimene stuudio”, „Ajujaht”, „100 erilist eestlast”, „Malluka sügis” ja „Suur mängude õhtu”.

Hoolimata kehvast algusest püsis siiski lootus, et ehk tuleb veel üllatusmoment ja naer saab valla pääseda. Seda aga ei tulnud. Palju parem nali ja huumor oli mõned tunnid varem ETV eetris olnud „Oma jope”, mis on Jan Uuspõllu komöödialavastus.

Lõpetuseks võib öelda, et „Edekabel” on oma aja ära elanud ja Normann oleks võinud jääda oma liistude juurde. Maie kehastamine tuli tal kordades paremini välja!