"Litside" autor Mart Sander ja seriaalis peategelast proua Kukke kehastanud Merle Palmiste esimese hooaja võtetel.Foto: TV3
Tele
31. detsember 2018, 12:41

Mart Sander: "Litside" teine hooaeg on plaanis, kuid mitte TV3 eetris (2)

Multitalent Mart Sander tõi sel aastal televaatajateni ülipopulaarseks osutunud telesarja "Litsid". Kuid, teise hooaja ümber on siiani olnud suured küsimärgid - kas ja millal see eetrisse jõuab? Nüüd on pilt natukene selgem.

Televaatajate huvi teise hooaja vastu on ilmselgelt olemas, kuid ei leidu telekanalit, kes seda osta sooviks. Nüüd on Sanderil aga positiivseid uudiseid jagada. ““Litside” sarja saatus ei ole ilmselt edaspidi seotud TV3-ga vaid konkureeriva kanaliga, kus on palju entusiasmi ning ka tootmisvalmidus. Seega usun, et ka teine hooaeg on plaanis!” lubab ta.

“Litsid” oli kahtlemata seriaalina suur õnnestumine: seriaalis mänginud Merle Palmiste võitis rolli eest proua Kukena tänavustel meelelahutusauhindadel parima teleseriaali näitlejanna tiitli, samuti jõudis seriaal aasta telesarja kategoorias kolme parima hulka.

“Maailma suurimas online-filmiportaalis IMDB on “Litsid” praegu eesti teleseriaalidest kõige kõrgema rahvusvahelise reitinguga - 8,8 punkti. Muuseas, täpselt sama reiting on ka ülimenukal ajaloosarjal “Downton Abbey”. Võrdluseks võib tuua, et riigirahadel valminud “Panga hinne on vaid 6,1,” tunneb Sander oma seriaali üle ilmselgelt suurt uhkust.

“See on ainus telesari, millele on loodud massiivselt palju originaalmuusikat – nii laule kui orkestrisüite. Helilooja olen ise. Fantastiline oli ju ka see, et meil oli näitlejate hulgas väga häid lauljaid,” kiidab Sander.

Seriaal on laineid löömas ka välismaal: Sanderi sõnul jõudis sel sügisel “Litsid” Ukraina televisiooni, läbirääkimised käivad lisaks Soome televisiooniga ning USA kaabeltelevisiooniga.

Kindlasti jõuab vaatajateni "Litside" täispikk mängufilm, Sanderi sõnul peaks film purki saama järgmise aasta sügisel. Loe lähemalt SIIT!