Karl Kevad (vasakul) ja Villem Sarapuu ansamblist The Boondocks.Foto: Alar Truu
Saund
31. detsember 2018, 11:34

Aastahitil viienda koha skoorinud The Boondocks: “The 60’s Song” sündis ajateenistuses olles

Neljast noormehest moodustunud indiebänd The Boondocks skooriks Raadio 2 aastahittide jagamiselt endale kodumaises edetabelis viienda koha, lisaks said noored aasta albumi tiitli.“Eks see oli ikka suur üllatus. Ma olen harjunud sellega, et me saame kuhugi sinna nimekirja. Aga et keegi annab lausa mingi asja selle eest…,” väljendab Karl Kevad enda imestust. 

Viienda koha toonud loo“That 60’s Song” taga, on muideks, väga huvitav saamislugu. ”See lugu, nagu kõik teised lood meie albumilt, sündisid ajateenistuses olles. Mina, meie bändi kitarrist ja klahvpillimängija Karl olime ajateenistuses, mudamülgastes ja läbi rabamülgaste trotsides tulid need hetked, et kui linnaloale said ja koju tulid, oli vaja välja end elada ja mussi kirjutada,” selgitab Kevad.

“Selles laulus on mingi küündivus minevikuajastusse, kus me kunagi pole olnud, aga samas, kus me tahaks olla. Me ei tea sellest väga palju, aga tahaks teada,” lisab Villem Sarapuu.

Noormehed lisavad, et kuigi nad elavad 21. sajandil, tunnevad nad end palju paremini aastakümnete taguses ajastus tegutsedes. “Me justkui tahaks, et me oleks sündinud aastal 1946, et anda välja 60ndatel album. Ma arvan, et kui me oleks andnud 60ndatel albumi välja, oleks me biitlite konkurent! Aga enamus neist on nüüd surnud,” naljatleb Kevad. “Biitlid on okeid,” lisab Sarapuu.

Kevade sõnul on nende bänd iga aasta aina paremaks ja lahedamaks muutumas, kuigi 2018. aasta oli muusika tegemise mõttes logistiliselt keeruline. “Pool aastat oli naljakas, et ei näinud üksteist palju, aga ülejäänud pool aastat oli väga aktiivne,” ütleb Sarapuu.

Järgmisel aastal on poistel plaanis esineda Intsikurmu talifestivalil, samuti tuleb kohe-kohe välja uus video. Noormeeste unistus on ka Eesti muusikaauhindadel mõni auhind skoorida.

Kevade sõnul käiakse suvel läbi ka kodumaised põhifestivalid, kuid suur kihk on bändiga ka välismaal tuuritada. “Mingid asjad natukene juba susisevad. Londonisse ja Inglismaale tahaks minna,” ütleb Sarapuu. “Islandile lähme, see on selline 98% kindel juba!” hõiskab Kevad

“Igale poole tahaks minna, legit rokkbänd käib ikka Jaapanis ka ära. Ma ei tea, kas me Malaisiasse tahame minna?” pärib Kevad. “Taavi Rõivasel ei läinud seal hästi, niiet sinna ei julge minna!” vastab Sarapuu.