Egert MilderFoto: Piret Järvis-Milder
Saund
31. detsember 2018, 11:06

Raadio 2 Aastahitil üheksanda koha saavutanud Egert Milder: mu lugu tuli õigel ajal ja õige sõnumiga

Egert Milder saavutas Raadio 2 Aastahiti kodumaises edetabelis looga “Live.Love.Grow” üheksanda koha. “See on fantastiline tunne ausalt öeldes. Poleks oodanud seda. Ma olen ikkagi ainult ühe loo praegu välja andnud enda artistina. Täiega äge!” jagab laulja muljeid. 

“Mul on palju lugusid tulekul, viis-kuus on peaaegu valmis. See annab hea stardi. Ma tõesti loodan, et ma latti suudan hoida, et järgmine lugu ei tekitaks inimestes tunnet, et esimene lugu oli hea, aga teine halb,” nendib ta. 

Põhjus, miks raadiokuulajad just tema loo esikümnesse hääletasid, tuleneb Milderi arvates selle loo sõnumist. “Ma olen vaadanud, et see läheb peale 24-34 vahemikus inimestele, Spotify’s saab seda vaadata. Ma arvan, et see laul on inimestele, kes on samas kohas, kus mina. Me saame mingitest maailma asjadest aru, pilt läheb selgemaks. Oluline ei ole, mis oli eile, mis saab homme, vaid mis on täna. Areng, armastus ja elu on võrrandi kõige olulisemad osad,” selgitab ta.

Milderi sõnul on laulul väga sügav mõte ning tal on hea meel, et see ka kuulajate jaoks välja tuli. “Usutavus on hästi suur osa loost. Nublu võidutses täna tugevalt, kahtlemata on ta aasta parim artist. Aga tema laulab ka usutavalt, see peab olema olemas. “Live. Love. Grow” tuli õigel ajal ja see oli õige sõnumiga, see oli usutav,” arvab ta. 

Milderi sõnul on ta nüüd jõudnud oma elus punkti, kus mõistab, et elu mõte ongi elada, armastada ja kasvada. “Ma olen viimased viis aastat vaadanud iga aasta tagasi ja tundnud, et ma olen targem kui eelmine aasta. Tihtipeale ma kipun isegi häbenema asju, mida ma ütlesin aastaid tagasi. Areng ongi see, mis on minu jaoks kõige paeluvam elu osa, olla iga päev natukene parem inimene, anda rohkem maailmale tagasi, sest maailm on sulle nii palju andnud. See, et sa ekstisteerid, on imeline juhus. Olla iga päev natuke parem inimene ja tänada neid inimesi, kes on andud sulle võimaluse elada ja teha neid asju, mida sa armastad,” räägib ta. 

Kuid kuidas võtab Milder kokku 2018. aasta? “Käisin kaks nädalat Columbias puhkamas naisega (saatejuhi Piret Järvis-Milderiga - toim.). Meile meeldib aasta lõpus võtta puhkus, et mõelda aasta üle. Kahtlemata oli 2018. aastal, nagu elu puhul ikka, väga suured tõusud ja mõõnad, väga rõõmsad ja kurvad hetked. Ma olen kokkuvõttes väga rahul aastaga. Ma võin öelda, et olen uhke enda üle, ma olen raskustega toime tulnud, aga suutnud seejuures arendada ennast sel aastal. See lugu on kogu sellest aastast viis protsenti. Minu eneseareng on minu jaoks kõige parem osa,” vastab ta. 

2019. aastal on Milderilt oodata viit-kuut uut lugu ning ka ühte muusikavideot, mis just purki sai. “Üleeile lõpetasime Piretiga ühe uue loo muusikavideo filmimise, mis tuleb Columbiast. See tuleb veebruaris välja, järjest tulevad välja ka teised lood. Olen kogu aeg tahtnud lugusid varem välja anda, aga siis tuli “Eesti laul”, sinna kirjutasin kaks lugu, kogu aeg ei saanud seda enda asja teha. Uus aasta on see, kus ma saan palju lugusid ja ennast välja anda, ootan seda väga!” lõpetab ta.