Foto: Marilyn Jurman
Blogid
30. detsember 2018, 16:48

MARILYN JURMANI BLOGI | Aasta kokkuvõte: kolimine Eestisse ja oma päris kodu! (11)

Aastalõpu postitus – aeg teha kokkuvõtteid!

Jaanuar
Aasta 2018 algas suure muudatusega. Kolisime pooleks aastaks Hispaaniasse. Rumi lendas esimest korda elus lennukiga (kui välja arvata paar õhureisi kõhus elades), sai varbad liivaseks ja nägi kaelkirjakuid. Samuti avastas Rumi esimest korda poti ja hakkasime vaikselt harjutama potil käimist.

Veebruar
Rumi elu teine lennureis Tenerifele. Sai varbad ookeanisse pista ja käisime joogakoolitusel. Mina võtsin vastu otsuse hakata endale Tallinnasse joogastuudioks ruume otsima. Rumi jõi esimest korda elus piimakokteili.

Märts
Valencias toimus festival Las Fallas ja käisime Rumiga ilutulestikku vaatamas. Talle kohutavalt meeldis. Käisime muuseumides ja mänguväljakutel ning Rumi õppis korralikult lusikat kasutama.

Aprill
Käisin Pariisis ja Rumi oli esimest korda ainult koos Jannoga, kaks päeva. Kahehambulisele Rumile tuli korraga juurde neli hammast. Rumi sai aastaseks.

Mai
Rumi hakkas kõndima. Tõusis püsti ja hakkas astuma. Käisime perega roadtrip'il Lõuna-Hispaanias ja Rumil oli esimest korda palavik. Käisime Rumiga ka palju meres ujumas (loomulikult ilma palavikuta).

Juuni
Lõpetasin Erasmusega teise kursuse ja tulime tagasi Eestisse. Eestis olid nii soojad ilmad, et saime jätkata Hispaania suve. Harjutasime Rumi ümber Janno kõhukotis lõunauinakute tegemiselt vankris magamisele.

Juuli
Kolisime päriselt oma koju. Rumi sai oma toa ja sõitis esimest korda kolmerattalisega. Leidsin sobivad ruumid joogastuudioks ja alustasin ettevalmistusi It’s Yoga Tallinna avamiseks septembris. Loobusime öisest imetamisest ja Rumi kolis meie voodist ööseks välja enda tuppa.

August
Alustasin It’s Yoga Tallinn ruumide sisustamist.

September
Avasime stuudio It’s Yoga Tallinn. Janno kolis oma tööga koju ning harjutas Rumi lõunauinakud vankrist tuppa oma voodisse.

Oktoober
Rumi sai 1,5-aastaseks ja lõpetasin rinnaga toitmise, mille tagajärjel magab ta esimest korda elus kogu öö järjest ilma ärkamata. Esilinastus multikas "Pisipäkk", kus loen tegelasele nimega Kolka hääle dublaaži. Rumi ütleb teadlikult oma esimesi sõnu. Lemmiksõna on pall.

November
Kuu möödus kuidagi ootamatult poliitika lainel. Palju sündmusi Eestis ja kogu maailmas, mis panid mind rohkem oma valikute üle mõtlema. Mõistsin, et tahan olla parem eeskuju oma lapsele.

Detsember
Rumi kelgutas esimest korda elus ja hakkas käima beebide lauluringis. Kaheksa hambaga Rumi sai kahe purihamba võrra rikkamaks. Jõulud ja sugulased... ja siin me nüüd oleme.