ARMASTAB JAHMATADA: Juulikuisel muusikafestivalil „Sweet Spot“ üllatas Tommy Cash krunnisoenguga, mida ehtisid kondoomid. Näis, millega tuleb räppar lagedale oma albumi „¥€$“ tänaõhtusel esitluskontserdil Saku suurhallis.Foto: Erki Pärnaku
Saund
29. detsember 2018, 00:01

TUNNE ŠOKIRÄPPARIT: mitu tassi kohvi TOMM¥ €A$H päevas joob ja mida ta arvab ufodest? (17)

30 põnevat killukest šokiräppari kohta, kes annab täna õhtul Saku suurhallis karjääri suurima kontserdi

Kas teadsid, et oma pööraste muusikavideote ja lavasõudega nii siin- kui ka sealpool piiri kuulsust kogunud räppar Tommy Cash on töötanud muruniitjana, käinud lauahoki MMil, armastab dieete pidada ja reklaamiks meelsasti lõhnakuuski? Saagem temaga paremini tuttavaks!

1. 27aastase muusiku nimi on Tomas Tammemets, kuid nii ei hüüa teda keegi. „Mind on kutsutud Tommyks juba alates koolist. Kui keegi ütleks praegu Tomas, siis... see on nii veider. Ei kõla üldse minu nimena. See lihtsustas mul endale artistinime panemist,“ on Tommy rääkinud.

2. Esinejanime Tommy Cash kannab ka Johnny Cashi kantrimuusikust vend. Nõnda sattus räppari pilt sel suvel ekslikult Ameerika kantrifestivali reklaampildile.

3. Tommy ei olnud koolis väga hea õpilane. Ainsana erutasid tõsisemalt tema meeli vabade kunstide tunnid. Teisi õppeaineid võiks tema kõnepruugi järgi iseloomustada pigem tegusõnaga „taluma“. Nii lõppeski tarkuse taganõutamine täiskasvanute õhtukoolis.

4. Omapäraste tantsuliigutuste poolest tuntud räppar hakkas tantsima 14aastaselt, sest tema klassiõed tegelesid hiphoptantsuga.

5. Tommy kuulus kooli ajal lauahoki klubisse Est Pro Tigers ja tema kõrgeim edetabelikoht oli 2005. aastal saavutatud 790. koht. Samal aastal osales ta ka lauahoki MMil Riias.

6. Enne kontserte paneb ta vaimu valmis kerge üldfüüsilise treeninguga. „Väike trenn enne esinemist, see lööb vere käima!” kõlab Tommy väärt põhimõte.

7. Tommy joob vähemalt seitse tassi kohvi päevas. Talle on mokkamööda kas väga külmad või kuumad joogid, leigeid ja toasooje jooke ta ei joo.

8. Muusikule meeldib ohtralt eri dieete katsetada ja näha, kuidas need talle mõjuvad.

9. Kui Tommyl oleks taskus viimased 20 eurot, läheks ta pigem selle eest söögikohta ja lubaks endale maitseelamuse, kui ostaks koju makarone.

10. Tommy on suur loomasõber. Suvel pani ta müüki oma esinemisriided ja kogu saadud tulu, 610 eurot, annetas ta Eesti loomakaitse liidule.

11. Temal ja ta ratsutajast kallimal Anna-Lisa Himmal on kaks hobust.

12. Tommyl on vaibahullus, mille ta sai lapsepõlves vanaema kodust. Ta on öelnud, et tema ideaalkodu võiks olla üleni vaipadega kaetud.

13. Tommy vanaisa ja tema vennad olid metsavennad. Üks nendest lõhkas oma käes ka granaadi, kui vastasarmee oli ta ümber piiranud.

14. Räppar on teinud mitmesugust tööd ning peaaegu alati ka üsna kiiresti sule sappa saanud. Näiteks on ta töötanud Oleg Ossinovskile kuulunud Hiina restoranis Kalarannas ning Artise ja Solarise kinos, kust ta räpi alguspäevadel mikrofoni varastas. Samuti on ta olnud muruniitja ning viimati teletornist köitega alla laskumise instruktor.

15. Tommy elab Koplis majas, mis oli nõukogude ajal mänguasjatehas, kuid on nüüd korterelamuks renoveeritud.

16. Tema paremal säärel ilutseb tätoveering lausega „It takes a lot of money to look this cheap“ ehk „Nii odav väljanägemine nõuab palju raha“.

ARMASTAB JAHMATADA: Juulikuisel muusikafestivalil „Sweet Spot“ üllatas Tommy Cash krunnisoenguga, mida ehtisid kondoomid. Näis, millega tuleb räppar lagedale oma albumi „¥€$“ tänaõhtusel esitluskontserdil Saku suurhallis. Foto: Erki Pärnaku

17. Räppar soovib võtta eeskuju Steve Jobsist ning kanda kogu aeg samu riideid.

18. Tommy on suur Massive Attacki fänn. Ta on öelnud, et kui Maa hävineb ja alles jääb näiteks kümme vinüüli, siis üks on kindlasti Massive Attacki oma.

19. Räppar kasutas oma loos „Prorapsuperstar“ Enya megahitti „Only Time” ning tahaks sama teha mõne Rammsteini looga.

20. Kuigi Tommy teeb räppmuusikat, on ta terve elu kuulanud väga erinevaid stiile ja artiste – teknost raske rokini, Missy Elliotist Marilyn Mansoni ja Alice in Chainsini.

21. Enne tuntuks saamist osales Tommy Iirise 2012. aasta muusikavideos „Weirdo“. Mullu aga lõi ta kaasa Briti popiprintsessi Charli XCX loo „Boys“ muusikavideos, kus näeb ka sellised kuulsusi nagu will.i.am, Diplo, Joe Jonas, Stormzy ja Mark Ronson. Muide, Charli XCX on Tmmy tänaõhtuse kontserdi külalisesineja. 

22. Tommy käis esimest korda ööklubis 22aastaselt.

23. Juunis kõlas Ameerika moekunstniku Rick Owensi meestekollektsiooni esitlusel Pariisis Tommy muusika. Vaid mõned nädalad enne esitlust küsis aga Owens Tommylt, kas räppar ei sooviks ka ise moesõul osaleda. Too nõustuski ja astus esimesena lavale.

24. Tommy teeks meelsasti koostööd jalanõubrändiga Crocs ja lõhnakuuski tootva Wunder-Baumiga.

25. Räppar usub Ameerika Ühendriikide 11. septembri terrorirünnakuid ümbritsevatesse vandenõuteooriatesse.

26. Tommy arvab, et ufod ja tulnukad on olemas. „Aga kuidagi kaua aega läheb neil, võiksid juba tulla, ei viitsi oodata enam.“ Ise pole ta paranormaalsete nähtustega kokku puutunud.

27. Raamatutest fännab Tommy biograafiaid, samuti meeldivad talle juba väikesest saadik koomiksid.

28. Laulu „Winaloto“ paljastava video idee tuli Tommyl Pariisis, kui ta jalutas koos kallimmaga pärast Louvre’i külastamist metroojaama. „Louvre’is olles hakkas mul see pilt kuidagi silme ees jooksma ja sealt ära tulles olin kindel, et teen video, mis koosneb ainult nahast, erinevatest kehatüüpidest ja sellistest mahedatest värvidest,” on räppar jutustanud. Video valmimisele aitas kaasa kohtinguäpp Tinder. Nimelt on videos osalenud mustanahalised mehed leitud just sealt.

29. Tavaliselt läheb Tommy poodi kümme minutit enne sulgemist. Siis on kauplustes vähe inimesi. „Ma mõnikord ei saa rahulikult poodi minna, sest see tekitab minus ebamugavust,“ ütleb ta tuntuse kohta.

30. Tommyl on Facebookis rohkem kui 97 000 fänni ning Youtube’is üle 230 000 ja Instagramis üle 349 000 jälgija. Tema videoid on vaadatud aga kümneid miljoneid kordi.

Allikad: Õhtuleht, Geenius, Müürileht, Telegram, INDIE Magazine, Dazed, Vogue, Paper Magazine, NME, Highsnobiety, i-D Magazine