Superstaari võitja Uudo SeppFoto: Alar Truu
Inimesed
28. detsember 2018, 13:13

UUDO SEPA AASTA – 7 sündmust, mis selle värvikamaks muutsid

Tänavu juunis krooniti malbe ja tagasihoidlik Saaremaa poiss Uudo Sepp Eesti seitsmendaks superstaariks. Sellele võidule järgnes pöörane aasta tähesäras ja meedia huviorbiidis. Siin on 7 sündmust,  mis Uudo aastale tooni andsid.

1. Superstaarisaate võit

3. juunil krooniti Saaremaalt pärit maapoiss Uudo Sepp seitsmendaks „Eesti otsib superstaari” võitjaks. Finaalis esitas ta kolm lugu: Kings of Leon „Sex on Fire", Tom Petty „Free Fallin’" ning võitjale kirjutatud singel „Võitmatu”.

UUDO SEPP Tags: Uudo Sepp Foto: Alar Truu

Saates osales ta ka varem. „Ma käisin staarisaates ka 2015. aastal. Jõudsin teatrivooru, aga siis polnud mul piisavalt kindlust sees," paljastas Uudo pärast stuudiovooru.  

„Tunne on plahvatav, imeline, südantkõdistav. Tunne on nii hull, et seda on raske sõnadesse panna!" ütles Uudo pärast võitu.

Loe rohkem siit: ÕL VIDEO | Superstaarisaate võitja Uudo Sepp: laulsin alati südamest! 

2. Debüütalbumi välja andmine

Aastaga tegi Sepp kõrge lennu ja kuus kuud pärast superstaari saate võitu andis välja oma esimese albumi, mis kannab nime „Sinule”. Plaat on tehtud Universal Musicuga, sest saatevõit tõi endaga kaasa plaadilepingu just nendega.

Uudo Sepa suurejooneline esitluskontsert Venuses Foto: Margus Johanson

Vägev esitluskontsert toimus klubis Venus, kus lisaks Uudole astus lavale ka MAIAN. Uudo Sepaga astus lavale bänd, mis sai kokku juba päev pärast Uudo saatevõitu ja selle koosseisu kuuluvad väga hinnatud kohalikud muusikud nagu Robert Vaigla kitarril, Heikko Remmel basskitarril, Joonas Mattias Sarapuu klahvpillidel ja Oliver Rõõmus trummidel.

„Aasta tagasi poleks ma osanud sellisest asjast unistadagi, et mul võiks album välja tulla. See on olnud mu suurim unistus ja tänan kõiki, kes on mind sel teel aidanud,” ütles Uudo toona.

Loe rohkem siit: GALERII | Uudo Sepp korraldas suurejoonelise esitluskontserdi koos hetke kõige kuumema naisartistiga 

3. Kaitseväe skandaal

Juulis lahvatas skandaal, justkui oleks Uudot kaitseväes mõnitatud. Uudo ema rääkis Kroonikale, et Uudot alandati kaitseväes. Selle peale algatas kaitsevägi ametliku uurimise. Uudo sõnul aga mingit alandamist ei toimunud, vaid ta oli kirjeldanud emale kaitseväes tehtud süütut nalja, millest muretseval lapsevanemal aga hoopis teine mulje jäi. „Ema tõlgendas kaitseväelaste nalja valesti,“ märkis Uudo.

Loe rohkem siit: Uudo Sepp eitab alandamist kategooriliselt: ema tõlgendas kaitseväelaste nalja valesti 

4. Ammuse unistuse – langevarjuhüppe – täitumine

Juulis langevarjuhüppe teinud superstaar Uudo Sepp hõiskas pärast hüpet: „See oli ulmekogemus!”, kinnitades, et tahab kindlasti veel hüpata. Oma esimese langevarjuhüppe tegi mees Parasummeri raames.

Uudo Sepp langevarjuhüpet tegemas Foto: Sergei Zamsharski/Eesti Langevarjuklubi

Uudo ütles Õhtulehele, et lennukiga üles lennates tal hüppe ees mingit hirmu polnud. „Oli lihtsalt elevus ja hulljulge tunne, et lähme teeme selle asja ära. Kui ma lennukist välja astusin ja alla vaatasin, siis natuke keerles. Siis ma vaatasin, et okei - ma lendan, vau! Mida?" kirjeldas Uudo oma tundeid pärast.

„See kõik oli nii sürreaalne. Ma lihtsalt vaatasin ringi. Ja see vaade... see oli megailus! Ulmekogemus!" õhkab ta. Mõni päev enne seda rääkis Uudo Õhtulehele, et langevarjuhüpe on olnud tema ammune unistus.

Loe rohkem siit: GALERII | Uudo Sepp hüppas langevarjuga: see oli ebareaalne, kindlasti tahan ma veel hüpata! 

5. Haiglast otse Brüsselisse

Septembri alguses jahmatas meid kõiki seik, mida noor staar meiega Instagramis jagas. Oma sotsiaalmeedia kontole postitas noormees pildi Tallinna lennujaamast, mille alla kirjutas „Haiglast Brüsselisse”. „Tegin trennis seljale haiget," selgitas ta täbarat olukorda.

„Ma ei saanud enam kuidagi püsti ning mind viidi kiirabiga haiglasse, kus mulle valuvaigisteid süstiti," räägib Uudo. „Õnneks sain tunnikese enne lendu püsti ning läksin trenniriietega otse lennukile. Üritan reisist kõik võtta, kuigi raske on," jäi Sepp siiski positiivseks.

Loe rohkem siit : Napikas! Uudo Sepp viidi vahetult enne reisi kiirabiga haiglasse: õnneks sain tunnikese enne lendu püsti

6. Väike arusaamatus naabritega

Pärast saatevõitu seadis Uudo end sisse Tallinnasse, kuid ei arvestanud asjaoluga, et kortermajas nii kõvasti laula ei saa, sest see häirib naabreid. Ei läinudki kaua aega, kuni tuli uudis, et naabrid on juba ukse taga kaebamas käinud.

„Ühel õhtul laulsin natuke tugevamalt ja järsku tuleb naaber ukse peale, et kuule, mul on voodi täpselt seina ääres, kui sa veel laulda tahad, siis vaata õue, naabrid vaatavad üle akende, annavad sulle peksa või kuuli. Läksin aknale, polnudki naabreid. Selliseid ähvardusi on ka tulnud, see on väga naljakas ja huvitav," rääkis noormees toona.

Loe rohkem siit: Uudo Sepa naabritel on noormehe lõõritamisest kõrini: ähvardati peksa või kuuli anda

7. Taksojuhi amet

Sügisel proovis noor laulja sootuks teist ametit. Nimelt hakkas Saaremaalt pärit hõbekõri üheks päevaks taksojuhiks.

„Inimeste reaktsioon oli üllatav. Kui takso ära tellida, näed juhi nime ja fotot ning nad arvasid, et keegi teeb lihtsalt lolli nalja," muheles Sepp toona.