Marco TasaneFoto: Aldo Luud
Saund
27. detsember 2018, 16:53

Marco Tasane: mina peaksin Üllar ja Ester Jörbergi Tartu esipaariks (3)

„Mina peaksin Üllar ja Ester Jörbergi Tartu esipaariks. Ester hoolitses Üllari eest kõik need aastad, et ta enam viina ei võtaks. Minusse suhtus Jörberg hästi ja saime jutule. Tal oli mõnus lapsesuu ja ta oli naljakas inimene,” meenutab lauljat Marco Tasane.

„Esimest korda rääkisin Jörbergiga ühise tuttava sünnipäeval. Jörberg patustas juubelil tordiga – ta ütles, et ei või seda tegelikult süüa, sest tal on diabeet,” lausub Marco. „Mitu korda kohtusime kaubanduskeskuses, kus ta rääkis lõhnaõlidest ning küsis, millist mina kasutan. Samuti uuris ta, kust saaks hõbedat lateksriiet, sest tal oli vaja pükse teha. Üllar kurtis ka, et inimesed on õelad ning teda mõnitatakse. Ma ütlesin talle, et ärgu pangu tähele, ta on ju neist üle.”

Tasane esines kevadel koos Üllariga Genialistide klubis, kus lootis teda näha, kuid jäi paraku hiljaks – selleks ajaks, kui Marco esinema jõudis, oli Jörberg juba koju läinud. „Septembris kolis Üllar aga minu vanaemaga samasse majja. Olin veel rõõmus, et saan temaga lõpuks pilti teha, Üllar oli ikkagi värvikas artist. Kuid ma ei näinudki teda. Küll aga juhtusin nägema, kuidas kiirabi hakkas pidevalt maja juures käima. Arvasin, et Jörbergile, ja nii oligi.”