"Hommikusöök staariga"; Nordic Hotel Forum; Erika Salumäe; Anu Saagim
Inimesed
27. detsember 2018, 16:45

Pikka intervjuud Erikaga loe ja vaata juba uuel nädalal ÕL TVst ja paberist

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Erika Salumäe ja rahumeelsed linnamesilased (1)

Hiljuti jõudis raamatupoodidesse olümpiavõitja Erika Salumäe esimene lasteraamat “Triinu lood”, mis sai äärmiselt sooja vastuvõtu osaliseks.

Raamatu kaanelt vaatab vastu tumedate lokkis juuste ja tõmmu nahaga kõhn plikatirts, kes on kangesti Erika moodi. Triinu on tüdruk, kes ei püsinud pudeliski paigal. Triinu elas lastekodus. Peagi seitsmeaastaseks saav tüdruk unistas oma emast ja isast, kodust ja perekonnast. Kuidas tema unistused täitusid, sellest kirjutabki olümpiavõitja Triinu lugudes.

"Hommikusöök staariga"; Nordic Hotel Forum; Erika Salumäe; Anu Saagim

"Selleks, et saavutada elus oma eesmärke ja unistused täituksid, tuleb nendesse uskuda ja olla töökas, õpihimuline ja järjekindel. Kuigi Triinu lugudeks olen saanud inspiratsiooni enda kogemustest, siis kindlasti pole tegemist elust maha kirjutatud teosega," kinnitab Hispaanias elav Salumäe. "Olen Triinu lugusid kandnud endas aastaid. Tänu mitmetele toetajatele said need lood nüüd lõpuks kirja ja kaante vahele. Aga mul on tegelikult valmis juba ka Triinu lugude 2. osa, mis on mõeldud veidi vanemale koolieale ja peaks samuti kohe, kohe raamatupoodidesse jõudma."

Erika lisab, et tema jaoks on tähtis, et lapsed loeks Triinu lugudest välja midagi õpetlikku, et just sellised olidki need ajad, kui tema laps oli. Mängiti palju looduses, sest puudusid arvutid ja teised elektroonilised mängud. "Ja see on pigem kogupere raamat. Vanemad või vanavanemad võiks osad asjad lastele või lastelastele lahti seletada, millest noorem generatsioon ei tarvitse aru saada."

Erika pidi esialgu jääma Eestisse vaid nädalaks, kuid kodumaal viibimine veniski oodatust pikemaks. "Käisin raamatuesitlusel ka Pärnus, mis oli igas mõttes väga positiivne ja lõbus, sest lisaks esitlusele võimaldati mul külastada ka oma sünnikodu - maja, mis asub Tallinna maanteel," rõõmustab Erika. 

Erikal oli meile ka suur üllatus, millest saad pikemalt lugeda ja vaadata uuel nädalal Õhtulehe TVs ja paberis.

 

"Hommikusöök staariga"; Nordic Hotel Forum turundusjuht Eha-Kai Mesipuu; Anu Saagim; restoran Monaco; Nordic Hotel Forumi hommikusöögilauas nauditakse sama hotelli katusel pesitsevate mesilaste mett.

Mina kohtusin Erikaga aga tema viimasel Eestis viibimise päeval, otse Tallinna linna südames, Nordic Hotel Forumis, mille katusel elavad muuseas mesilased, kelle mett pakutakse ka hotelli hommikusöögilauas. 

 

Mesilased naudivad talveund Nordic Hotel Forum katusel

Hotelli katusel on kuus imearmsat oranži värvi mesitaru, milles toimetavad kokku enam kui 60 000 usinat linnamesilast.

"Nordic Hotel Forum tegutseb oma igapäevatöös vastutustundliku ettevõtluse põhimõttel, mis hõlmab muuhulgas ka keskkonnasõbralikku tegevust," pajatab hotelli turundusjuht Eha-Kai Mesipuu. "Hotelli keskkonnasõbralikku tegevust kinnitab ka meile juba 2010. aastal omistatud rahvusvaheline keskkonnamärgis Roheline Võti."

"Lisaks kõikidele väikestele aga olulistele rohelistele sammudele oma igapäevatöös, soovime Rohelise Võtme hotellina anda ka sellise veidi omamoodi panuse Tallinna linna rohelisema keskkonna hoidmisele ja kaitsmisele. Sestap siis toimetavadki linnamesilased ka Tallinna linna südames, just meie, Nordic Hotel Forumi katusel."

"Kui meie väikse katuseaia lillede ja ürtide eest kannavad hoolt hotelli- ja köögipere, siis mesilaste heaolu eest hoolitsemise oleme põhiosas andnud ikka oma eriala parimate asjatundjate hoolde – mesilaste eest kannavad hoolt meie head sõbrad Tallinna Mesinike Seltsist. Hotelliperel ja ka külalistel on rõõm vahel mesinikke aitamas ja tarude sisemust ka lähemalt uudistamas käia," lisab Eha-Kai. "Ja mis kõige toredam, tegu on rahumeelsete mesilastega, kes inimest ei ründa."

"Tallinn on roheline linn. Kohalikena on seda tihtipeale võibolla isegi raske märgata, kuid vaade linnale linnulennult või kasvõi Toompealt Pika Hermanni tornist paneb meid endidki üllatuma. Kuid mesilased on targad ja leiavad kolme kilomeetrise raadiuse lennult üles ka linna kõige salajasemad aiad ja hoovid. Mesilastel pole muidugi väga kaugele vaja tihtipeale lennatagi. Hotellist vaid paari sammu kaugusel asetseb Tammsaare park, samuti ka imeline Kadrioru park."

"Värsket linnamett serveerime koos kärjega hommikusöögi ajal nii suvel, kui ka talvel ja meie mett ostavad hotellikülalised isegi kojuviimiseks kaasa," on Eha-Kai uhke. 

"Meie mesilasteprojekt kandideerib ka Keskkonnaministeeriumi poolt korraldataval Aasta Keskkonnategu konkursil koos teiste vahvate projektidega. Kui on soov ka oma toetushääl anda, oleme igati tänulikud," lisab Eha-Kai. Hääletada saad SIIN!

Vaata täpsemalt videost!

Pikka intervjuud Erikaga loe ja vaata juba uuel nädalal ÕL TVst ja paberist.