Üllar JörbergFoto: Õhtuleht arhiiv
Inimesed
27. detsember 2018, 13:02

MÄLESTUSGALERII | KURB UUDIS! Suri laulja Üllar Jörberg (83)

Täna tuli kurb uudis. Meie hulgast on lahkunud muusik Üllar Jörberg.

Jörbergi mänedžer Meelis Michelson kinnitas Õhtulehele, et Jörberg lahkus ootamatu terviserikke tagajärjel. Mingit rasket haigust lauljal polnud, ning surma põhjuse peavad välja selgitama arstid. 

"Lahkus Üllar Jörberg. Jää hüvasti! Oli suur au tunda ja koostööd teha." kirjutasid Kosmikud oma Facebooki lehel. 

Jörberg oli 9. juunil 1941 sündinud eesti laulja. Esimesest abielust Reedaga on Üllaril poeg Sven Jörberg (sündinud 1969. aasta detsembris). 10. augustil 1978 abiellus Üllar teist korda. Tema abikaasa oli Ester Jörberg. Üllar ja Ester elasid Tartus Annelinnas.

Möödunud aastal teatas Jörberg Elu24-le, et on oma muusikukarjääriga teinud lõpparve. "Olen oma karjääri sisuliselt lõpetanud. Mul oli oma aeg, tänapäeval on kõik teistmoodi ja nii on aeg minulgi teatepulk noorematele anda," ütles ta.

Käesoleva aasta kevadel kütsid Üllar Jörberg ja Marco Tasane Emajõe Ateena naised kuumaks nagu saunaahju!

Tänavu suvel rääkis Jörberg Elu24-le, et üks tuntud lugusid, "Suur ahv" ei meeldinud talle üldse. "See oli ka rohkem Rannamäega ühekordne projekt. Ta on minu jaoks võib-olla natuke liiga lihtne. Võib-olla tänapäeva noortele läheb peale. Seal midagi laulda ei ole eriti. Ega ta tasemel ei ole jah. Kuidagi monotoonne ja pulli värk," sõnas Jörberg.