EnigmaFoto: Promo
Saund
27. detsember 2018, 12:46

Enigma annab tuleval aastal Eestis lisakontserdi

Järgmise aasta 27. märtsil esineb tuuri "Original Enigma Voices“ raames Alexela Kontserdimajas üks muusikamaailma omapärasemaid artiste Enigma. 27. märtsi kontsert on nüüdseks välja müüdud, kuid Enigma nõustus andma lisakondserdi.

Lisakontsert toimub 28. märtsil. Sakslase Michael Cretu juhitav projekt on üle maailma müünud rohkem kui 70 miljonit albumit ning seda on pärjatud rohkem kui 100 plaatina nominatsiooniga. Enigma külastab Eestit esimest korda, kavas on kahetunnine show, mille jooksul saadab Enigmat bänd ja keelpilliorkester. 

Saksa produtsent Michael Cretu lõi Enigma 1990. aastal. Projekt lummas oma ainulaadse ja ikoonilise kõlaga miljoneid kuulajaid. Erinevate muusikastiilide, gregoriuse koraali, etniliste psalmide, kirikukellade ja orelite kokku sobitamisel loodud lugudel on väga eriline, atmosfääriline ja kohati isegi psühhedeelne kõla. Albumite tohutu müügiedu ja salapärasus on Enigmast teinud viimaste aastakümnete ühe populaarseima ja müstilisema muusikalise projekti. Enigma edu on inspireerinud paljusid artiste ja produtsente, sealhulgas bändi Gregorian, kelle kaasaegsed pop- ja rocklaulud sisaldavad endas gregoriuse koraali elemente.

"Original Enigma Voices" tuuri raames saab Enigma originaalliikmete esituses kuulda lugusid nagu "Sadeness", "Return to Innocence", "Gravity of Love“ ja paljud teised. Tuuril löövad kaasa ka Enigma lugudest tuttavad artistid Andru Donalds, Angel X ja Fox Lima. Andru Donaldsi sõnul saab kontsert olema imeline ja meeldejääv teekond võluval helimaastikul.