Mees püssiga. Foto on illustratiivne.Foto: PantherMedia/Scanpix
Maailm
25. detsember 2018, 15:15

Iirimaal tapeti Imre Arakase arvatav abiline (20)

Iirimaal Dublinis tapeti laupäeva öösel Eric Fowler, keda kahtlustatakse Imre Arakase abistamises. Kohalik politsei on valmis teistekski sarnasteks tapmisteks.

30ndates eluaastates Fowler tapeti lasuga pähe vahetult enne kella seitset õhtul Ida-Dublinis Blanchardstownis. Korrakaitsjad ja meedikud püüdsid ta elu päästa, kuid tulutult, vahendab Irish Mirror.

Fowleri puhul oli teada, et mees on pikaaegselt olnud seotud kriminaalsete gängidega ning aravatakse, et tema tapmine polnud sugugi juhuslik, vaid Fowler oligi ettemääratud sihtmärgiks. Üht kindlat motivatsiooni politseil laual siiski veel pole.

The Irish Indenpendent kirjutab, et üks võimalikest variantides, miks Fowler tapeti, on tõik, et mees oli otseselt seotud Hutchide jõugu liikme James Gately mõrva planeerimisega. Nimelt kahtlustatakse, et Fowler aitas korraldada Iirimaale palgamõrva toimepanemiseks sõitnud Imre Arakase logistikat.

Samaaegselt oli Fowler Irish Mirrori andmetel ise Hutchide pere kauge sugulane ning teda seostatakse selle peamise kriminaalse ninamehega Lääne-Dublini gängimaastikul. The Irish Times seevastu kirjutab, et Fowler oli lähedalt seotud Kinahani jõuku kuuluvate inimestega.

Igal juhul olid anonüümseks jäänud allika sõnul politseinikud selliseks verevalamiseks Dublinis viimaste päevade jooksul ette valmistunud, vahendab Irish Mirror. The Irish Indenpendenti andmetel on politsei valmis, et sarnaseid rünnakuid kavatsetakse lähipäevil korraldada veel.