Peapiiskop Urmas ViilmaFoto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
24. detsember 2018, 18:01

Peapiiskop Viilma jõuluõhtu jutlus: pere peab hoidma ühte (22)

EELK peapiiskop Urmas Viilma avaldas jõuluõhtu jumalateenistusel lootust, et see püha öö tähendaks kõigi jaoks turvalisi, armastust ja hoolimist tulvil hetki koos kõige armsamate inimestega.

Juba kolmekümnendat aastat teleülekande kaudu kogu rahvani jõudval jõuluõhu jumalateenistusel, mis seekord toimus Rakvere Kolmainu kirikust, kõneles peapiiskop jõuludest kui perepühadest ja sõnas, et pere peab hoidma ühte.

"Nagu klassikalisel jõulukaardil, kus on Joosep isana, Maarja emana, jõululaps Jeesus, lemmikloomi esindavad koduloomad, heade sugulaste ja tuttavate aset täitvad karjased, kaugeid külalisi esindavad idamaa targad," rääkis Viilma. "Mõelgem, et see pere on meie pere! Et see pere on meie rahvas! Ristirahvas! Eesti rahvas!“ lisas ta.

Esimene tele- ja raadioülekanne jõuluõhtu jumalateenistuselt toimus 30 aastat tagasi 24. detsembril 1988 Tallinna Piiskoplikust Toomkirikust. Tegemist oli esimese jumalateenistuse otseülekandega mitte ainult Eesti Televisioonis, vaid kogu tollases Nõukogude Liidus. Pärast seda on jõuluõhtu jumalateenistuse tele- ja raadiülekandest saanud iga-aastane traditsioon.