Saara KadakFoto: Erki Pärnaku
Tele
23. detsember 2018, 11:11

Saara Kadak: võin enne autot putitada kui süüa teha

Saates "Hommik Anuga" käisid külas näitlejad Saara Kadak ja Märt Pius koos tütre Susannaga. 

Märt ja Saara kohtusid esmakordselt Margus Karu raamatu "Nullpunkt" põhjal kirjutatud filmi võtetel 2014. aastal, kus nad mõlemad peaosalisi mängisid. 

Möödunud aasata 25. märtsil sündis näitlejapaari perre tütar. Saara rääkis, enne lapsevanemaks saamist, ei oska midagi öödata. "See on paras pauk. Arvasin, et see sünnitus on kõige hullem. Aga see, mis sellele järgneb - imetamine ja unetud ööd. See on jõhker! Aga nüüd on juba päris hästi."

Enda lapsepõlve meenutades rääkis Saara, et  lapsena oli ta pigem vagur, tasane ja vaikne. Teismeeas muutus aga julgemaks. "Mul olid ranged vanemad ja kui ma ei täitnud ootusi, siis ei olnud kõige eeskujuliku laps."

"Meie mängisime omaette hästi palju ja võibolla see oligi kõige iseloomulikum asi," rääkis Märt enda lapsepõlvest. Koos näitlejast venna Priiduga mängiti hilise lapsepõlveni mudelautodega. "Oli piinlik öelda sõpradele, et me lähme mudelautodega koju mängima," naeris Märt.

Kui Märti saavad eestlased praegu kinodes näha režissööri Anu Auni filmis "Eia jõulud Tondikakul", siis nädala pärast jõuab kinodesse Eesti-Armeenia ühistööna valminud komöödia "Lõbus perekond", kus teeb oma esimese suurema filmirolli Saara Kadak. 

Märt rääkis, et "Eia jõulud Tondikakul" võtetega jääb talle meelde Lõuna-Eesti ja sealsed lumised maastikud. "Mulle meeldib selle filmi puhul see, et tuletab enda lapsepõlve meelde." Märt oli poisipõlves sasgeli vanaema juures. "Mingit telekat ega arvutimänge pole. On ainult kodu ja armastus. See lugu kannab endas igatsust sellise elu poole." 

Lapse sünd muudab empaatilisemaks

Märdi sõnul on tütre sünd teda muutnud emotsionaalsemaks. "Lapse tulek on toonud mingid tunded, mida inimene ei ole võimeline kogema enne, kui ta ei ole lapsevanem."  Saara lisas, et näitlejale annab see väga juurde, kui oled lapsevanem.

"Sa saad oma egost teadlikumaks. Pead pidevalt tegelema enda ego allasurumisega, sest keegi vajab tähelepanu," rääkis Märt. 

Saates tuli juttu ka pere toidulauast - teadaolevalt ei söö Saara liha. "Susanna sööb seda, mida ta tahab," ütles Saara. "Ma olen talle liha muidugi pakkunud. Aga ta sööb ka brokolit. Kui laps näeb, et pere sööb, siis laps sööb ka." Näitlejanna tunnistas, et talle ei meeldi tegelikult süüa teha. "Ma teen süüa, aga ma ei ole suur fänn. Võin enne autot putitada kui süüa teha."

Täispikk intervjuu on järelvaadatav siin: