Arja SaijonmaaFoto: VIDA PRESS
Üritused
22. detsember 2018, 14:00

Rootsi eurolaulikuks pürib 74aastane soome lauljanna

Veebruaris hakkavad rootslased eurolaulu otsima ning 28 kandidaadi seas on Ilta-Sanomate teatel ka nimekas soome lauljanna Arja Saijonmaa.

Hiljuti 74. sünnipäeva tähistanud Saijonmaa pürib Eurovisionile juba viiendat korda. Soome eelvoorus on ta osalenud kaks korda, Rootsis aga astub ta võistlustulle juba kolmandal korral - esmakordselt 1987, mil tema pala "Högt över havet" jõudis hõbedakohale ning jäi Lotta Engbergi eurolaulule "Boogaloo" alla vaid üheainsa punktiga.

Aastakümneid Pariisis elanud lauljanna, kel on kodud ka Soomes ja Rootsis, osaleb Ilta-Sanomate teatel kohe esimeses eelvoorus. 2. veebruaril Göteborgis kannab ta ette pala "Mina fyra årstider" ("Minu neli aastaaega")mille ta on kirjutanud kahasse Göran Sparrdaliga.

Esimeses eelvoorus võistleb ka Kongo päritolu rootslane Mohombi, kelle debüütsingel "Bumpy Ride" oli kaheksa aastat tagasi ülemaailmne hitt. Melodifestivalenil osalevad ka näiteks 86aastane Jan Malmsjö, 25aastane juutuuber Vlad Resier ja 15aastane Instagrami täht Bishara.

Rootsi eurolaul selgub 9. märtsil.