Pilt on illustreerivFoto: Pixabay.vom
Tele
20. detsember 2018, 17:17

VIDEO | „Ringvaade” läheb külla üle aasta turvakodus elanud väikesele Martinile

Täna õhtul läheb ETV saade "Ringvaade" külla väikesele Martinile. Poisile, kes oli sunnitud elama erinevates turvakodudes üle aasta ning kellele sai südamest kaasa elada meedia vahenduse. Nüüd elab väike Martin enda tädi juures ning veedab seal enda esimesed jõulud.

Martin (päris nimi Hannes - toim.) sattus turvakodusse möödunud aasta 6. juunil, kui tol ajal 3aastase poisi eluga kimpus olnud ema ta sinna käekõrval viis, sest narkomaania ja võimetus töökohti pidada olid viinud üürivõlani, mistõttu polnud enam kodu, kus edasi elada. Kokkulepe oli, et kolme kuuga ehk septembri alguseks saab ta oma elu joonele ja tuleb lapsele järele. Ema varjas fakti, et Martin turvakodus on oma perekonna eest, sest häbenes, et taas nii oli läinud. Nii ei teadnud lähedased, et Martin turvakodus elab. Ka linn ei otsinud Martini perega kontakti.

Martinist kirjutas Eesti Ekspress esimest korda 18. juulil. Kui SOS külas üles kasvanud Martini tädi Marion oli teinud edukat karjääri ning loonud pere, siis samas asutuses elanud poisi emal polnud nii hästi läinud. Naine ei suutnud lapse kasvatamisega toime tulla. Erinevate turvakodude vahet pidi Martin käima üle aasta.

Kuigi Marion oli nõus lapse väikese Martini enda kasvatada võtma, läks veel üle aasta aega, enne kui see teoks sai. Marion käis õelapse hooldusõiguse saamise nimel läbi kolm kohtuastet, kirjutas Eesti Ekspress. Alles juuli lõpus rahuldas Harju maakohus Marioni ja tema abikaasa avalduse esialgse õiguskaitse rakendamiseks ning määras nad Martini eestkostjateks.

Tänases "Ringvaates" saab näha, kuidas on Martinil kohanemine uue koduga läinud.