Elina NechayevaFoto: Robin Roots
Inimesed
20. detsember 2018, 18:09

Eurofännid, rõõmustage! Elina Nechayeva ja Alexander Rybak lähevad ühisele kontserttuurile

Eesti ooperilaulja Elina Nechayeva kinnitas, et läheb järgmisel aastal Norra eurolaulja Alexander Rybakiga tuurile. Mõlemad muusikud esinesid tänavu Eurovisiooni lauluvõistlusel Lissabonis.

Nechayeva tutvustas Raadio 2 saates "Bert Järvet" oma järgmise aasta kontserdiplaane ning tõi välja, et esineb Norra laulja Alexander Rybakiga üle Euroopa. 

"Kes oleks võinud 10 aastat tagasi arvata, kui esitasin koos enda kooli bändiga kooli jõulupeol lugu "Fairytale", et mul avaneb võimalus esitada seda koos Alexiga ühisel laval," kirjutab lauljanna enda sotsiaalmeedias.  

Alexander Rybak on Norra laulja ja viiuldaja, kes 2009. aastal võitis Norra esindajana Eurovisioni lauluvõistluse Moskvas. Ka Rybak on ühisest kontserttuurist vaimustunud, teatades Instagramis, et Elina on tema esimene eurolauljast lavapartner. Kontserdil kõlab nii klassikat kui popmuusikat. "See saab olema põnev!" kirjutab Rybak. Esimene kontsert leiab aset Tšehhis Brnos.

Laulu "Fairytale" eest sai Rybak 2009. aastal 387 punkti, ületades senise Eurovisioni rekordi 292 punkti, mille oli püstitanud 2006. aastal Soome ansambel Lordi. Võit oli ülekaalukas, sest teisele kohale jäänud Islandi lugu teenis 218 punkti.

 

Laul oli Rybaki enda kirjutatud ja inspireeritud norra rahvamuusikast. Võistlusel esitas ta seda koos tänapäevase rahvatantsu ansambliga Frikar.

Elina Nechayeva esindas Eestit tänavu kevadel Lissabonis toimunud Eurovisioni lauluvõistlusel. Timo Vendti ja Mihkel Mattiseni kirjutatud lauluga "La Forza".245 punktiga saavutas Elina suurfinaalis kaheksanda koha.