Astroloog Taimi Uuesoo Foto: Sven Arbet
Õhtulehe horoskoobid
20. detsember 2018, 14:28

Kas tõesti peab Jäära tähtkujust inimene kolima nüüd Peipsi äärde?! ehk Kuidas lugeda Maalehes avaldatud koduhoroskoopi (11)

Täna avaldati Maalehes astroloog Taimi Uuesoo koduhoroskoop, mis tekitas inimestes palju segadust – kas tõesti peaks järgmisel aastal oma elukohta või kodu vastavalt tähemärgile muutma?

Horoskoobi koostanud Taimi Uuesoo sõnul oli koduhoroskoobi näol pigem metooditutvustusega, mitte konkreetsete soovitustega, mida inimesed nüüd järgima peaks hakkama. „See on koostatud päikesemärkide järgi, mitte iga inimese isikliku sünnikaardi järgi. Täiesti selge on see, et kolima ei pea küll mitte keegi kuhugi! Ka linna piires ei pea tingimata kolima,“ kinnitab ta.

„Inimene tunnetab suurepäraselt, kas ta tunneb ennast oma elukohas hästi, selles piirkonnas, kus ta parajasti elab. See maksab kõige rohkem. Aga iseenesest, kui inimene otsib endale uut kodu, siis oleks mõttekas vaadata piirkondi, mis talle rohkem sobivad, aga päris kindlasti mitte päikesemärgi järgi, vaid sünnikaardi järgi,“ selgitab Uuesoo.

Uuesoo sõnul koostas ta Eesti kaardi ja päikesemärkide põhjal koduhoroskoobi eesmärgiga, et inimesed hakkaksid rohkem oma elukoha ja juurte peale mõtlema. „Kui vaadata Eesti kaarti, siis needsamad neli piirkonda, mis seal päikesemärgi järgi on välja toodud: inimesed võiksid kasvõi mõelda nendele piirkondadele, et missugune side kunagi on selle piirkonnaga olnud. Võib olla nii, et aktiivselt inimesele meeldib või ei meeldi mingis piirkonnas. Kuidagipidi tavaliselt tuleb see välja,“ selgitab ta.

Uuesoo sõnul on iga inimene on seotud vähemalt kolme astroloogilise märgiga, sestap ei tulegi inimesel alati päikesemärgile sobiva järgi otsuseid teha. Näiteks, kui Jäära puhul toodi koduhoroskoobis välja, et tema kodu võiks olla punastes värvides, ei pea Uuesoo sõnul muidugi kõik Jäära tähtkujus inimesed nüüd kodu punaseks värvima. “Inimesel võivad hoopis teised märgid olla tema jaoks olulised ja see punane jääb täiesti tahaplaanile. Koduhoroskoobis on lihtsalt välja toodud sodiaagimärgile olulised parameetrid,“ selgitab ta.

Uuesoo sõnul mängivad iga inimese elus rolli ka tema pereliikmed ning nende astroloogilised märgid. „Tuues näiteks taas Jäära, siis tema puhul see punane värv ei pruugi ennast üldse ei huvitada, aga Jäär võib teise pereliikme puhul kasutada punaseid aktsente, või seetõttu seda värvi koju tuua. Muidugi on see teema hoopis laiem.“

Uuesoo kinnitab veelkord, et koduhoroskoop ei ole nõuanne, mida kõik inimesed peaksid nüüd vastavalt oma päikesemärgile järgima. „Koduhoroskoop on sodiaagimärkide tutvustus, millega nad on seotud jne. Muudatused siinjuures ei ole üldse mitte need, mida üldhoroskoobi järgi tuleks teha. Seal ei ole ka niisuguseid suuri hoiatusi, et kui sa ei tee nii, siis on kohe jama! Seda mitte,“ kinnitab ta.

„Kui inimene leiab mingisugust seost selle suunaga kaardil, mis koduhoroskoobis on välja toodud, näiteks, kui inimesel elavad lapsed selles piirkonnas, tal on selle piirkonnaga mingi side olemas, käib seal tihti, siis see on piisav. See ei tähenda, et inimene peab ise hakkama mingeid muudatusi tegema,“ lisab ta.

„Üldhoroskoopi ei saa kirjutada nii, et 1/12 inimkonnast saaks ja peaks kohe midagi ette võtma ja muutma hakkama. Kui inimesel on hea olla seal, kus tal on, siis ongi hästi ja olgu seal õnnelik,“ ütleb Uuesoo. Astroloogi sõnul koostas ta koduhoroskoobi, kuna soovis tavapärasele horoskoobindusele teise nurga alt läheneda. „Astroloogias on nii palju muid võimalusi, kui ainult päikesemärkide ennustamine, mida kiputakse tegema. Mina pole üldse ennustaja, sellele alla ei kirjuta!“ naerab ta.