Foto: Viktor Burkivski
Tele
20. detsember 2018, 12:11

Tiina Tauraite ja Erki Laur ei karda, et telemaastikul toimuvate muutuste pärast tööst puudu jääks

„Jõulud on meie koju jõudnud, kuusk on toanurgas püsti, jõulukalendreid on avatud kuu algusest ja piparkoogi lõhna on ka,” sõnas näitleja Tiina Tauraite ETV „Terevisioonis”, kus ta koos näitlejast elukaaslase Erki Lauriga möödunud aastale tagasi vaatas ja uue aasta plaanidest rääkis.

„Ise käime ka ringi, punased mütsid peas, ja teinekord panen isegi habeme ette,” naljatles Laur, tunnistades, et on pidanud elus ka jõuluavana mängima, kuid on pühal perekonnapiiblil lubanud, et see jääb viimaseks.

Peagi lõppev aasta on paari sõnul olnud huvitav. On ju mõlemal roll EV 100 raames valminud sarjas „Pank”. „Väga huvitav aasta, aga tööd lisaks ei ole vist tulnud, ei saa öelda, et mul oleks EV 100ga seoses olnud rohkem tööd,” sõnab naine. Ka Lauri sõnul on olnud super aasta.

„See oli väga põnev projekt. Esiteks sellepärast, et Eestis ei ole nii kõrgetasemelist seriaali tehtud ja see oli ka näitlejatele midagi, mida kunagi tehtud ei ole. Ma saan aru, kui inimesed ütlevad, et see on liiga spetsiifilise keelega, et seda mõista, aga meile kui tegijatele on see olnud väga huvitav. Sinna on olnud väga huvitav sukelduda, et aru saada sellest ajast ja mentaliteedist,” kommenteeris Tauraite sarja „Pank” tegemist.

Et palju sarju ja telesaateid on lõpetatud, neid ei heiduda. „Ma ei oska öelda, ma ei ole mitmeid aastaid telekat vaadanud,” tunnistab Laur. „Me oleme kuidagi Tiinaga ennast niimoodi sättinud, et me ise tekitame endale tööd ja võtame seda pigem vähe ja valitult,” kirjeldab mees vabakutselise elu, kelle sõnul on seda Eestis teha suur võimalus ja privileeg, sest mujal maailmas tuleks selleks lõdisedes castingu järjekorras seista, teadmata milline on järgmine päev, kuu või aasta.

„Vabakutselise ametit pidades on see tõesti nii, et sa pead ise vaatama, mis sa järgmised teed, et sul oleks leib laual. Näitlejatel, kes on teatri palgal, on seljatagune kindel,” sõnab Tauraite.

Uueks aastaks neil suuri plaane pole. „Kõike seda, mida oleme alustanud, tahaks edasi teha,” jääb naine tagasihoidlikuks.