Sünne ValtriFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
19. detsember 2018, 20:17

VIDEO | Sünne Valtri: Patuse Poole lõpetamine on nii minu kui Edvini elu päästmine (18)

"Kindlasti ei ole Patune Pool puhas äriprojekt, kuigi äriga on see ka seotud, sest leib tuleb lauale saada. Eelkõige hindan laval olemist ja Patuse Poole kuulaja ausat vastukaja. Seal taga on siiras fännamine," räägib Sünne Valtri "Ringvaates".

"Oleme rääkinud viis aastat, et meil on kaks Eestit. Tõmbame piiri Harjumaalt -  Tallinna inimesed ei saa aru, mida Patune Pool teeb. Ülejäänud Eesti ei mõista näiteks Raadio 2 muusikat ja Telliskivi loomelinnaku elustiili, kui nii öelda. See ei tähenda, et keegi teeks midagi halvasti," sõnab Sünne.

Kuulsusena Valtri end ei tunne. "Selveris on tõesti mu juurde tuldud ja kaela hüpatud ning üle poe nime hüütud. Üldiselt on elu väga rahulik. Kuulsus ei ole üldse põhjus, miks midagi teha. Pigem tuleb teha südamerahu nimel."

Naine tunnistab, et Patuse Poole lõpetamisest mõtlemine tekitab hõreda tunde. "Seda tööd on tehtud intensiivselt ja hingega. Ma ei kujuta ette, mida teen oma esimesel vabal reede õhtul. Olen endale öelnud, et kui Patune Pool otsa saab, puhkan kindlasti kaks kuud," räägib Sünne, kuid lisab, et "Eesti laulu" poolfinaali jõudmise tõttu ta seda aasta alguses teha ei saa.

Valtri tunnistab, et Patuse Poolega kaasnev elustiil hakkab ka tervisele. "Magamiseks on tunde väga vähe, kogu aeg peab töövalmis olema. Lavale on mindud kõrges palavikus, peavalus ja katkiste jäsemetega. Ei ole vabandusi, miks mitte tööd teha."

Sünne ütleb kindlalt, et Patune Pool ei tule hiljem ka erisündmusteks kokku. "On küsitud, kas oleme nõus puhkused ära jätma ja nimetatud utoopilised summad. Olen suhteliselt põhimõttekindel - kui on öeldud, et on kõik või puhkus, siis nii on. Hirm on läbi põleda, kui tempo peaks samamoodi jätkuma. Lõpetamine on nii minu kui Edvini elu päästmine. Kuskile peab piiri tõmbama."