USA skenelegend Hed PE
Inimesed
19. detsember 2018, 18:02

Legendaarsed Ameerika nu-metallistid maabuvad higise showga Tallinnasse!

Tõeline nu-metal pidupäev on saabumas – 11. veebruaril kütab Tapperi kuumaks USA skenelegend Hed PE. Äsja põhjalikumalt UK ette võtnud Hed PE keskendub veebruaris lõpuks ometi ka siinsele regioonile ning jõuab hittidega nagu “Bartender”, “Renegade”, “Killing Time” ja “Raise Hell” ka Tallinnasse. 

Hed PE, tollal tihti nimi stiliseeritud ka kui (Hed) Planet Earth, alustas juba 1994 ning on seetõttu koos bändidega nagu Rage Against The Machine pigem mõjutaja kui mõjutatav, kui rääkida nu-metal lainest. Ka popima otsa bändid nagu Limp Bizkit või Linkin Park kuulasid oma esimesi plaate salvestades inspiratsiooniks neid. Oma esimesed plaadid “(hed) pe”, “Broke” ja “Blackout” andis Hed PE välja hoopiski hip-hop plaadifirma Jive alt, nimetades stiiliks enne žanrimääratluse nu-metal tekkimist iseleiutatud G-pungiks.

Viimaste aastate fookus on bändil olnud esinemistel – seda nii peaesinejana üle ilma, osana Ozzfestist (Ozzy Osbourne alustatud festival ja tuur peamiselt USAs, vahel ka Euroopas või Jaapanis) või bändidega nagu KornStatic-X või System Of A Down. Stuudioalbumeid on Hed PE välja andnud kümme, neist viimase, “Forever!”, aastal 2016 Pavement Music alt.

Kontserdi korraldab Damn.Loud. Soodsamad erikujundusega piletid on müügil kaupluses Stanford Music (Raua 1) ja pubis Woodstock (Tatari 6), veebis on piletid on saadaval Ticketeris: www.ticketer.ee/hed-pe-tallinn.