Dave BentonFoto: Annely Nõomaa
Inimesed
19. detsember 2018, 15:31

Dave Bentoni kolm mõtlemapanevat tarkusetera uueks aastaks

Dave Benton: mehed ja naised – pole mõistlik jääda kokku laste pärast (24)

"Kui leiad õige inimese ja õnnetunde, tuleb ka kõik muu," ütleb muusik Dave Benton mõtiskledes jõulukuuse all.  

Jagame ka teiega Dave Bentoni mõtlemapanevaid väljaütlemisi armastusest ja pereõnnest.

„Ma sündisin väikesel Aruba saarel. Mida ma teen siin Eestis? See saab olla ainult saatus. Ma võtsin vastu pakkumise tulla tööle Skandinaaviasse. Juba esimesel päeval kohtasin ma siin oma naist.”

„Kui ma 22aastaselt abiellusin - nüüd tagasi vaadates ma muidugi mõtlen, et kes see nii varakult abiellub - abiellusin ma lihtsalt sellepärast, et ma abiellusin. Tagasiteed ei olnud,” möönab muusik. „Minu vanemad olid abielus, tema vanemad olid abielus ja selles polnud midagi halba. Vähemalt mina seda ei näinud. Aga valesti oli see, mis meie vahel oli.”

„Mehed ja naised - pole mõistlik jääda kokku laste pärast,” ütleb Dave kindlalt. „Su elu on sinu oma. Kõik, mis teed ja iga samm, mille teed, on sinu ning kui kohtad kedagi teist, kes sulle näitab, et midagi saab olla teisiti, siis oled tõesti jama sees. Siis sa tead, et võib olla ka teistsugune elu. Tead, et võitled millegi nimel, mis pole võimatu. Pole võimatu olla õnnelik. Kui leiad selle inimese, kelle puhul oled kindel, et sa oleksid temaga õnnelik  - sa pead olema
kindel, pead seda tundma -, siis võta see vastu.”

„Kõrini 24 aasta pikkusest abielust. Kogesin palju, uskuge mind. Kuniks ma leidsin selle inimese ja siis oligi kõik - hookus-pookus. Kõik muutus,” meenutab Benton. „Seega, võib olla teistsugune elu. Märkad, et kui leiad selle inimese ja õnnetunde, tuleb ka kõik muu. Kõik muutub, kõik läheb nii nagu sa soovid, sest sa mõtled teisiti, sa mõtled positiivselt. Minu puhul näiteks ka Eurovisiooni võitmine.”

Kooli lõpetamine - Sissi Nylia Benita Benton, Viimsi keskkool, Dave Benton Foto: Martin Ahven

Dave Benton on jõulukontserte andnud kuusteist aastat, eeloleva nädalavahetuse esinemised on juba kolmas tuur koos tütre Sissi Nylia Benitaga. 

Dave Benton ja tema tütar Sissi Nylia Benita, Madis Kari (klarnet, klaver) ja Madis Arvisto (kitarr) on nädalavahetusel jõulutuuril: 21. detsembril Tori kirikus, 22. detsembril Tallinnas Kaarli kirikus ja 23. detsembril Viimsi kirikus.