Lilli JahiloFoto: Laura Strandberg
Inimesed
19. detsember 2018, 16:15

Põnevad faktid: kuidas jõudis Eesti moedisaineri Lilli Jahilo looming Rootsi kuningliku pere juurde?

Meie bränd oli silma jäänud ja printsess Sofia stilist külastas meie pop-up´i Stockholmis, et kollektsiooniga tutvuda ja tellimus esitada," valgustab Eesti moedisainer Lilli Jahilo, kuidas Rootsi printsess Sofia leidis tee Jahilo Eesti moeloominguni.

"Elus on ikka nii, et üks asi viib teiseni, ning pühendunud töö ja õnne korral asjad juhtuvad," räägib moedisainer.

2011. aastal pälvis Jahilo Rootsi äriauhinna konkursil aasta noorettevõtja tiitli. Ta on viimased viis aastat teinud koostööd Volvoga ning tänavu sügisel kutsuti Eesti moelooja Stockholmi Telia peakontorisse oma loovettevõtja teekonnast rääkima ning tunnustatud Rootsi kingabränd võõrustas meie disaineri pop-up'i oma butiigis.

Printsess Sofiaga otsest kokkupuudet polnud, kleidi valmimise protsessi vahendas stilist. "See Adele nimeline kleit on oma läbimõeldud ja toimiva disainiga üks meie armastatumaid kleidimudeleid, seega ei pidanud midagi selleks puhuks väga muutma," lausub Jahilo. "Küll aga tegime kleidi vastavalt kliendi mõõtudele. Meie deviis on, et iga figuuritüübiga naine peaks meie juurest endale sobiva kleidi leidma."

Rootsi kuninglik pere kuninganna Silvia 75. sünnipäeva pidustustel Stockholmis Oscari teatris. Foto: PPE/Nieboer/SIPA/Scanpix

Prints Carl Philipi abikaasa printsess Sofia kandis Lilli Jahilo kleiti teisipäeval oma ämma, Rootsi kuninganna Silvia 75. sünnipäeval.

Jahilo räägib, et tema moemaja looming ei ole rootslastele võõras, kuna veebipoe kaudu on müünud kleite juba mõnda aega. "Ilmselt on sõna levinud läbi meie klientide ning jõudnud ka kuningapere liikmeteni," arvab disainer. "Rootslased hindavad meie brändi moodsalt klassikalist joont, ülihead istuvust ning kõrget kvaliteeti."

"Disain on universaalne keel, mis kõnetab inimesi piirideüleselt. Olen väga tänulik ja rõõmus inimeste üle, kes meie loomingut väärtustavad Tallinnast New Yorkini ja Viinist Hong-Kongini," ütleb Lilli. "Meie kliendid on positiivse ellusuhtumisega tegusad, intelligentsed ja iseseisvad naised.

Rootsi kuninglik pere kuninganna Silvia 75. sünnipäeva pidustustel Stockholmis Oscari teatris Foto: Jonas Ekströmer/TT/Scanpix

Tuntumatest nimedest toob Lilli välja inimõiguste eest võitleja ja Ameerika näitleja George Clooney abikaasa Amal Clooney, kelle järgi on nime saanud Jahilo moemaja üks hinnatumaid kleidimudeleid. Jahilo loomingu austajate seas on ka Dubai kuulus life coach (enesearengu treener - eesti k. toim.) Shereen Mitwalli ja Rootsi edukaim naisettevõtja ja blogija Isabella Löwengrip. 

"See on suur tunnustus meie moemaja pühendunud tööle," on Jahilo tänulik usalduse eest. "Oleme kõige kiuste pidanud alati oluliseks esmaklassilist kvaliteeti nii disaini, istuvuse kui materjalide osas. Maailma rahvusvahelises konkurentsis saab silma jääda ainult ülitugeva tootega."