MetsatöllFoto: Erlend Štaub
Saund
19. detsember 2018, 14:33

Metsatöll tähistab 20. tegutsemisaastat uhke kontserdiga, kus kuuleb maailma esimest droonipilli

Eesti armastatuim folk-metal'i ansambel Metsatöll tähistab järgmisel aastal oma 20 aasta juubelit. Olulise sündmuse auks korraldatakse vahetult enne Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva suur kontsert.

Metsatöllu juubelikontsert toimub 23. veebruaril Rock Cafes. Mehed lubavad, et kavas on ürgne ja moodne Metsatöll, verivärske tehnoloogia, mällu tunginud hitid ja uued lood. Koos bändiga astuvad lavale ka Eesti Rahvusmeeskoor ja Tiit Kikas, kes mängib laserharfi ning maailma esimest droonipilli.

Paljud Metsatöllu laulude sõnad on inspireeritud eestlaste muistsest vabadusvõitlusest. Ansambli nimi on vana eufemism sõnast “hunt” ning hulk nende laule on tihedalt seotud hundi kujuga.

Bänd on välja andnud viis heliplaati, mille pealkirjad on muutunud Eesti kultuuriloo oluliseks ja tuntud osaks. Näiteks plaadi “Terast, mis hangund me hinge” nimetus on väga iseloomulik Eesti karmile folgitunnetusele.

2008. aastal sõlmis Metsatöll lepingu Soome plaadifirmaga Spinefarm Records. Samal aastal ilmus bändi neljas album “Iivakivi”. 2010. aastal ilmus viies album “Äio”, mis oli esimene Spinefarms Recordsi kaubamärgi alt tulnud Metsatöllu üllitis. Lood salvestati koos Eesti Rahvusmeeskooriga. Teleseriaalis “Tuulepealne maa” kasutati tunnusmuusikana laulu “Oma laulu ei leia ma üles”.

Rock Cafe uksed avatakse kell 20 ning kontserdi algus on kell 22. Piletid on müügil Piletilevis.