MÕJUTAJA: Suure jälgijaskonnaga Victorial on võim muuta oma fännide tarbimiskäitumist. Selliseid noori nimetatakse inglispäraselt influencer'iteks(mõjutaja ingl k – H. L.) ning firmadele pakuvad nad mugavat võimalust oma tooteid tutvustada.Foto: Anna Markova
Inimesed
19. detsember 2018, 08:00

Victoria Villig: firmad saadavad mulle tasuta asju küsimata (7)

Juutuuber Victoria Villigi videoid on YouTube'is vaadatud üle üheksa miljoni korra. Instagramis on tal üle 40 000 jälgija. Ettevõtlusgeeniga Victoria – tema onu Markus asutas Taxify – teenib vaatajaskonnaga raha. Noorte iidolina on tema käes võim panna noored midagi ostma või kasutama.

Juutuuber Victoria Villigi videoid on YouTube'is vaadatud üle üheksa miljoni korra. Instagramis on tal üle 40 000 jälgija. Ettevõtlusgeeniga Victoria – tema vend Markus asutas Taxify – teenib vaatajaskonnaga raha. Noorte iidolina on tema käes võim panna noored midagi ostma või kasutama.

Mis on olnud sinu märkimisväärsemad õppetunnid juutuuberi ja noore ettevõtjana?

Sõpradega ei saa äri teha. Kui neil kaob huvi, avastad ennast kõike üksi tegemas, aga tunnustatakse ikka kõiki ühiselt! Nii võid ennast leida olukorrast, kus pead sõprade ja äri vahel valima. Seda peaks juba eos ennetama. 

Esimese YouTube'i kanali tegin koos sõbrannadega. Mulle meeldis juba enne hullult videoid teha ja olingi harjunud neid sõpradega tegema. Pidasime seda kanalit aasta aega, aga kuna me ei teadnud täpselt, kuidas asjad käivad, siis väga kaugele ei jõudnud. Tegime üks ühele järgi miljoneid kordi vaadatud välismaiseid juutuubereid ja arvasime, et see toob edu.

Nii suure kasutajaskonnaga võrgustikus ongi ehk raske midagi ennenägematut pakkuda?

On jah, ning kopeerimisest saadakse kohe aru. Me ei mõistnud, miks meie kanal ei kasva. Jälgisin meiega samal ajal alustanud Soome juutuubereid, kellel oli alguses paarsada jälgijat. Järgmisel kuul oli neid juba tuhandeid, samas kui meie ikka veel sadade juures olime. Sõbrannade huvi hakkas juba siis kaduma, mina tegin lõpuks kõike, aga tunnustati meid ikka ühiselt! Klassikaaslased ütlesid, et meil on nii ägedad videod ja see häiris mind väga, sest miks peaksid nemad saama kiita, kui mina kõike üksi tegin? Otsustasin, et teen oma kanali, et kogu au endale saada.

Edasi lugemiseks: