Katrin LustFoto: Kristjan Lepp / Ekspress Meedia
Inimesed
18. detsember 2018, 14:21

JÄRJEKORDNE JAMA KAELAS: MMSi propageerija kaebas TV3 ja saate „Kuuuurija“ meeskonna kohtusse (27)

Kloorijoogi MMS propageerijana tuntud Janika Veski kaebas TV3 ja saate"Kuuuurija" ning saatejuhi Katrin Lusti kohtusse ning leiab, et üht kinnisvaratehingut kajastanud saatega tekitatud moraalne kahju on 50 000 eurot, vahendab ERR. 

Veski taotleb hagis, et TV3 ja Katrin Lust lükkaksid ümber mullu 8. mail "Kuuuurija" loos esitatud ebaõiged andmed ning taotleb ka mittevaralise kahju hüvitamist, mille suuruse jättis ta kohtu otsustada. Samas hindas Veski kohtuistungil kahju 50 000 euro peale.

"Arvestades Janika Veskile tekitatud hingelisi kannatusi ning rikkumise erilist raskust, on Veski arvates õiglase hüvitise suuruseks 50 000 eurot," ütles Veski esindaja, vandeadvokaat Diana Minumets.

"Kuigi senise kohtupraktika taustal on kindlasti tegemist pretsedenditu summaga, siis selle kaasuse asjaolud õigustaksid senist praktikat muutma ja edasi arendama," märkis ta.

Refereeritud artikli täispikka teksti loe ERRist. 

"Janika Veski nõuab minult ühe lause eest - ütlesin saates MMSi eest kriminaalsüüdistuse mitte kahtlustuse saanud Veski- 50 000 eurot,"  kommenteeris Katrin Lust saate "Kuuuurija" Facebook´i seinal.  "Vaadake kallid sõbrad, kui ajakirjaniku käest hakatakse nõudma 50 000 eurot selle eest, et ta on refereerinud artiklit, kus on ekslikult kirjas kriminaalsüüdistus mitte kahtlus, siis ma pean teile ütlema, et selle töö tegemine ja selle tõe välja kaevamine ei ole siin Vabariigis enam võimalik."