Telemaja. Foto on illustratiivne.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
18. detsember 2018, 07:29

Sisuturundus ETV moodi: paljud saated tehakse võõra raha eest, kuna riigilt saadud summadest ei piisa (3)

Rahvusringhääling ei tule kuidagi ots otsaga kokku, paljud saated valmivad rahapuuduse tõttu koostööpartnerite toetusega, kirjutab Eesti Päevaleht. Rahvusringhäälingu nõukogu tellijate raha kasutamises probleemi ei näe.

ERR-i programmidest leiab mitu saadet, mis toodetud kas osaliselt või täielikult koostööpartnerite raha eest: näiteks on keskkonnasaated "Osoon" ja "Ökoskoop" taotlenud lisarahastust keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK).

ERR-i nõukogu esimehe Rein Veidemanni hinnangul on koostööpartnerite raha eest tehtavad saated vajalikud ja mingit kommertslikku eesmärki pole need kandud: "Kui seda avalikku raha meile eelarveliselt ei laeku, siis ei saa ka kõiki ringhäälingule pandud ülesandeid täita ning seetõttu on täiesti loomulik kaasata muud avalikku raha."

ERR-i juhatuse esimees Erik Roose sõnul sunnib koostööpartnereid leidma ja nende raha kasutama tõsias, et ETV eelarve pole kümme aastat kasvanud, vaid on püsinud umbes viie miljoni euro juures, ent sealjuures on näiteks filmide näitamise õiguste hind kasvanud.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes.