Tiina KangroFoto: HEIKO KRUUSI
Poliitika
17. detsember 2018, 21:30

Tiina Kangro kaalub kaposse pöördumist (23)

Fraktsioonitu parlamendiliige Tiina Kangro kaalub kaitsepolitsei poole pöördumist, sest tema hinnangul võis riigikogu juhatuse otsus teda sotsiaalkomisjonist välja arvata olla seadusvastane.

Eelmisel reedel arvas riigikogu juhatus parteitu Kangro välja sotsiaalkomisjonist ja määras ta kultuurikomisjoni liikmeks. Kangro väidab, et selle otsuse taga oli riigikogu juhatuse soov arvata proportsionaalsuse huvides sotsiaalkomisjoni liikmete hulgast välja üks kahest fraktsiooni mittekuluvast saadikust.

Kahest koalitsiooniliikmest Eiki Nestorist ja Enn Eesmaast ning opositsiooniliikmest Kalle Laanetist koosnev juhatus otsustas, et fraktsiooni mittekuuluvaid saadikuid jääb sotsiaalkomisjonis esindama Monika Haukanõmm. Viimane lahkus hiljuti Vabaerakonnast, et liituda sotsidega ja ta on juba kinnitatud sotside valimisnimekirjagi. 

„Sellega sai koalitsioon SDE näol komisjoni üle täieliku kontrolli,“ leiab Kangro. Tema hinnangul on Nestori osalemine SDE-le eelise andnud otsuse langetamisel parteipoliitiline korruptiivne samm. „Korruptsioonivastase seaduse rikkumise asjus aga kaalun pöördumist kaitsepolitsei poole, sest riigikogus toimuv ei tohi näidata rohelist tuld jokk-skeemide kasutamisele ja paragrahvide omakasupüüdlikule väänamisele,“ teatas Kangro.