Nublu Foto: Erki Pärnaku
Inimesed
26. detsember 2018, 12:00

UUED TULIJAD | Vaata, kes lendasid meediaorbiidile 2018. aastal

2018 oli viljakas igas mõttes: sünnid, abielud, kihlumised, uued paarid ja nii edasi. Seda aastat jäävad meenutama ka nimed, kes sellel aastal kodumaal tuntuks said. Allpool on meediamaastiku 10 kõige värskemat nime. 

Nublu - see karvase dressipluusiga ja mahedaid värsiriime "mõmisev" räppar on kindlasti lõppeva aasta suurim komeet. Tema hittsinglit "Mina ka" on Youtube´i keskkonnas tänase päeva seisuga kuulatud üle kolme miljoni. Mõminaräppari on soojalt vastu võtnud nii koolilapsed, kontoriinimesed kui muusikakriitikud. 

Nublu Foto: Erki Pärnaku
 

Elina Nechayeva - "Eesti laul 2018" võitmine ja Eesti esindamine Eurovisionil tõi säravale sopranile üleöö kuulsuse. Tõsi küll, lauljanna nimi on ka varem meediaveergudelt läbi käinud: 2014. aastal osales Elina ETV telesaates "Klassikatähed", jõudes kolme finalisti hulka ning kolm aastat hiljem juhtis koos Marko Reikopiga "Eesti laulu" poolfinaali. Nii palju kõneainet nagu tänavu, ei ole neiu aga varem saanud. Kevadel Eesti Päevalehele antud intervjuus rääkis Nechayeva teda tabanud kuulsusekoormast: isegi kui hommikul metsa jooksma lähen, tulevad inimesed pilti tegema. Ma ei tohi enam päikeseprillide ega meigita trennigi teha.

Elina Nechayeva Foto: Keit Paju

Pirte Laura Lember - 19aastane näitlejanna, kes tegi enda esimese teledebüüdi ETV noorteseriaalis "Miks mitte?!", mängides seal peaosalist Annat. Pirte on rääkinud, et igatseb näitlejakarjäärist ja lavakasse astumisest. 

Pirte Laura Lember Foto: facebook.com/miksmittesari/

Reimo Sagor - Kindlasti on 2018. aasta eriline näitlejale Reimo Sagorile, kes puges südamesse üksikisa rolliga sotsiaalselt kõnekas kodumaises draamafilmis "Võta või jäta". Kuigi mees teenib juba 2014. aastast leiba Vanemuise teatri näitlejana ning on mänginud mitmes kodumaises filmis nagu "Must alpinist", "Nullpunkt" ja "Päevad, mis ajasid segadusse", tuli läbimurre 2018. aastal. 

Reimo Sagor Foto: Tiina Kõrtsini

Piret Laos - 2018. aasta sügisel startis Kanal 2 ekraanil uus hommikuprogramm "Hommik!", mille üheks saatejuhiks on Piret. Enne teletööd oli Piret hommikune ärataja raadios My Hits. Teletöö tõi seni avalikkuse ees tundmatule nimele ka näo ja tuntuse.

Piret Laos Foto: Teet Malsroos

Victoria Villig - Lõppevale aastale võib naeratusega tagasi vaadata ka Tallinna Reaalkooli abiturient, blogija ja juutuuber Victoria Villig, kelle nimi sai laiemale ringkonnale tuntuks suvel, Paides toimunud Arvamusfestivalil, kus ta üles astus. Lisaks sotsiaalmeedias toimetamisele on aktiivne neiu esinenud koolides ning andnud noortele ka erinevaid koolitusi.

Victoria Villig Foto: Stanislav Moshkov

Uudo Sepp - "Eesti otsib superstaari" viimase hooaja võitnud noormehe nimi oli aasta tagasi veel tundmatu. Superstaarisaates sulatas Saaremaalt pärit noormees aga Eesti televaatajate südamed.

 

Hetkel on Uudo Sepp aktiivne muusik, kelle tegemistel ja toimetamistel ja loomulikult eraelul, soovivad paljud kaasmaalased silma peal hoida.

Uudo Sepp Foto: Stanislav Moshkov

Sissi Nylia Benita - Me teadsime, et lauljal Dave Bentonil on tütar. Aga et ta on pärinud isalt suurepärase lauluande?! Seda saime kuulda saates "Eesti otsib superstaari", millest Sissi tänavu osa võttis ning finaali jõudis. Jõuludel võib Sissi mahedat häält nautida jõulukontsertidel - koos isaga minnakse järjekordsele jõulutuurile. 

Sissi Nylia Benita Foto: Martin Ahven

Stefan Airapetjan - Armeenia päritolu Viljandi noormeest võis kuulda ja näha juba 2012. aastal laste lauluvõistlusel "Laulukarussell". Laiema tuntuse rosinasilmne laulja aga "Eesti laul 2018" konkursil, kus ta koos Hans Noormetsaga üles astus Vajé nime all.

 

Stefan sai muusikale pühendumiseks tõuke healt sõbralt Madiselt. "Ta ütles mulle, et näeb minus potensiaali, et ma jõuan kaugele," rääkis noor laulja möödunud kevadel Õhtulehele antud intervjuus. Airapetjan ei ole unistustest loobunud ja ka tänavu võib tema nime kohata "Eesti laulu" poolfinalistide seas. Seekord juba sooloprojektiga.

Stefan Airapetjan Foto: Alar Truu

Helena Maria Reisner - Aasta tulijate seas on kindlasti ka võrdsete võimaluste voliniku Liisa Pakosta tütar, kes tegi filmidebüüdi Leelo Tungla lapsepõlvest rääkivas kodumaises draamas "Seltsimees laps", kus ta kehastus peaosaliseks. 

Helena Maria Reisner Foto: Robin Roots