Koit ToomeFoto: Aldo Luud
Inimesed
17. detsember 2018, 12:53

Koit Toome narkootikumidest: mulle on pakutud igasugu tablette alates ajast, kui olin 15aastane

Uue aasta alguses tähistab Koit Toome oma 40. sünnipäeva ning on selleks ajaks pea 25 aastat katkematult laval olnud. Siiski kinnitab mees Pealinnale antud intervjuus, et elulooraamatu kirjutamisele ta mõelnud pole. 

"Kuid vahel olen mõelnud, et minu teismeliseiga möödus ju kauboikapitalismi viljastavates tingimustes, mistõttu nägin meelelahutustööstuse sündi väga lähedalt. Mul oleks üht koma teist sellest ajast pajatada. See tuleks väga pöörane raamat," ütleb ta. "Oi jumal, ega kõike saagi kohe rääkida. Kogu see allilm, kes tol ajal ringi käis, Othello klubi, eri grupeeringud, relvad, narkootikumid – kõik sellised asjad. Olen seda nii lähedalt näinud. Sattusin kõikvõimalikele üritustele ja ütleme nii, et nägupidi tundsin ja teadsin kõiki."

Küsimusele, kas Koitu on ohustanud ka meelemürgid, mis tol ajal Eestis liikuma hakkasid, ütleb ta: "Mulle on igasuguseid tablette pakutud alates ajast, kui olin vaid 15aastane. Aga mul on ilmselt piisavalt hea lastetuba ja kasvatus, sest ma pole narkootikumide tarbimisega kunagi kaasa läinud. Ma oleks võinud nii noore ja mõjutatavana väga sinna maailma ära kaduda ja jumal teab, kuidas mu elu oleks siis läinud."

Koit nägi 16aastasena, kuidas inimene tema selja taga narkootikumide üledoosi tõttu kokku kukkus. "Olen seda kõike lapsest saadik väga palju näinud. Tean väga lähedate kogemuste kaudu ka seda, mida alkoholism inimesega teeb. Seega otsustasin juba väga noorena, et mul on piisavalt iseloomu. Et asjad peavad olema minu kontrolli all, mitte vastupidi. Muusikud jäävad aga tihti tõesti just alkoholi lõksu."

Pikemat usutlust Koiduga loe ajalehest Pealinn.