Sel aprillikuisel fotol poseerib Luc Besson koos näitlejanna Sand Van Royga, kes maikuus kaebas ta väidetava vägistamise eest kohtusse. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
17. detsember 2018, 12:00

Luc Bessoni süüdistab ahistamises või vägistamises juba üheksa naist

Nimekat prantsuse kineasti Luc Bessoni on tabanud ränkade süüdistuste laviin. Naisi, kes süüdistavad "Viienda elemendi" režissööri seksuaalses ahistamises või koguni vägistamises, on juba üheksa.

Novembri lõpus lisandus neljale naisele, kes olid Bessoni (59) seksuaalses väärkohtlemises süüdistanud, viis uut. Hollywood Reporteri teatel ulatuvad väited sobimatust käitumisest vägistamiseni.

Mais kaebas Sand Van Roy nimeline näitlejanna Bessoni kohtusse, kinnitades, et too oli ta vägistanud. Kineast, kes on neljandat korda abielus ja kel on kokku viis last, eitas süüdistust, kuid Pariisi politsei tegeleb endiselt selle uurimisega. Van Roy osales Bessoni filmis "Valerian ja tuhande planeedi linn" Jessica Rabbiti nimelise olendina. Ta mängis ka filmis "Takso 5", millele Besson kirjutas stsenaariumi.

Paar kuud hiljem teatas keegi Bessoniga aastaid tagasi koostööd teinud casting'ujuht, et Luc oli talle kallale tunginud ning ka üht teist töötajat ahistanud. Süüdistajate seas on veel kaks tudengit Bessoni filmistuudiost Cite du Cinema, kes väidavad, et režissöör ahistas neid. 

Üks värskemaid süüdistajaid on naine, kes enda sõnul töötas varem Bessoni assistendina. Naine väidab, et režissöör šantažeeris teda seksuaalsuhtesse astuma. Neil olnud kolm intiimkohtumist, millest naine rääkis hiljem ka kolleegidele, kes tema sõnu kinnitavad.