Kaarel OrumägiFoto: Alar Truu
Inimesed
16. detsember 2018, 17:03

SUPERSTAARID POLIITIKASSE! Staarisaatest tuule tiibadesse saanud Kaarel Orumägi kandideerib riigikokku (61)

Erakonnad avaldavad riburada pidi oma tulevaste riigikogu valimiste valimislubadusi ja -nimekirju. Sotsiaaldemokraatliku erakonna nimekirjast leiame ka viimase "Eesti otsib superstaari" hooaja osaleja Kaarel Orumäe nime.

Kaarel Orumägi kandideerib Järva- ja Viljandimaal. Kaarel on sündinud Paides. 2013. aastal asutas ta Türile Eesti Noorte Muusikaliteatri, mille kunstiline juht, lavastaja ja kunstnik ta on. Lisaks juhib mees Türil omanimelist laulustuudiot ja on Kaari Sillamaa Laste Kaunite Kunstide kooli noorte muusikateatri muusikajuht ja kooli hääleseadja. 

Poliitikaga oli Kaarel seotud ka mullu, kui ta kandideeris Türi vallas kohaliku omavalitsuse valimistel. 

Tänavustest staarisaatelistest kandideerib sotside nimekirjas teinegi noormees, Jüri-Saimon Kuusemets. "Õpin Tartu ülikoolis politoloogiat ehk minust saab kunagi niikuinii puhtatõuline poliitik," rääkis 21-aastane Simon Õhtulehele antud intervjuus. "Paar kuud tagasi võttis minuga ühendust peretuttav Liisa Oviir, kes küsis, kas oleksin nõus sotside nimekirjas kandideerima. Arvasin algul, et see on tüngakõne, aga mõtlesin sellele niipidi, et kui tahan kunagi niikuinii riigikokku minna, siis tahan kogenematu olla noores eas, mitte 40aastaselt."