Näitlejanna Ingrid Margus ja tema kunstnikust elukaaslane Martin Saar pühivad peagi Eestimaa tolmu kingadeltFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
17. detsember 2018, 06:44

VIDEO | Ingrid Margus pääses õppima maailmakuulsasse filmiinstituuti tänu õigele vastusele konksuga küsimusele (3)

Noor näitlejanna Ingrid Margus ja tema kunstnikust elukaaslane Martin Saar pühivad Eestimaa tolmu kingadelt juba 28. detsembril ning kolivad elama ja õppima Ameerikasse, täpsemalt New Yorki. Noored korraldasid reedel, 14. detsembril Fahle Park Galeriis oma viimase oksjoni, kus nendega ka paar sõna vahetasime.

Ingrid läheb õppima maailmakuulsasse Lee Stasbergi Instituuti, kus alustab uuel aastal method acting kursustega. Tegu on Ameerika ühe kuulsaima filmikooliga. Kes sinna juba varba ukse vahele saanud, on lootus ka tulevikus märkimisväärsele filmikarjäärile.

Ingrid, kuidas sa sinna akadeemiasse üldse jutule pääsesid?

Proovisin paljudesse kohtadesse, kuid see oli kool, kuhu mul soovitati kindlasti proovida.

Saatsin neile oma motivatsioonikirjad, soovituskirjad, pildid ja nimekirja tehtud töödest. Kuid kõige olulisemaks kujunes Skype`i vestlus, mille põhjal kool tegi oma lõpliku otsuse. Neid huvitab, kes sa inimesena oled. 

Neil oli mulle ka trikiga küsimus: "Kas näitlemine on sinu jaoks valetamine või tõe rääkimine?" Vaata videost, mis on õige vastus!

Ingrid, tuleb välja, et kõik on võimalik ja julge hundi rind on rasvane?

Tõepoolest. Mul on soovitus ka kõikidele noortele, et ärge peljake. Saatke oma CV-d ja materjalid tehtust igale poole üle maailma laiali ja proovige, proovige, proovige! Kindlasti ei tasu käega lüüa, kui esimesel korral ei õnnestu. Tihti mõeldakse ka rahale, aga küll need rahaasjadki lõpuks laabuvad. 

Kuidas nad laabuvad, kui näiteks tipp kooli aastane õppemaks võib olla isegi 65 000 dollarit? Kas selleks peaks kellegagi magama, kraapima suurfirmade uste taga, tuleks müüa kogu oma maine vara?

Mõelge pigem, kui palju on meil tegelikult asju, mida me ei vaja. Kingad, autod, kotid, kunst... Müü kõik maha ja sa saad selle raha kokku. Loomulikult ma kardan pisut, mis meid Martiniga seal teisel pool ookeani ees ootab, aga samas on põnev ka. Ja siin pole aega pikalt põdeda, tuleb tiivad lahti lüüa ja lennata.