Pawel Pawlikowski vastu võtmas parima Euroopa režissööri auhinda. Foto: AFP/Scanpix
Film
16. detsember 2018, 11:30

Euroopa parim film on Pawel Pawlikowski "Külm sõda"

Laupäevaõhtusel Euroopa filmiauhindade jagamisel saatis suurim edu Pawel Pawlikowski mustvalget ajaloolist draamat "Külm sõda", mis pälvis viis auhinda eesotsas parima filmi preemiaga.

31. korda peetud tseremoonial, mis sedapuhku toimus Sevillas, teenis "Külm sõda" ka parima režissööri, parima stsenaristi, parima naisosatäitja (Joanna Kulig) ja montaažipreemia. Pawlikowski pühendas Hollywood Reporteri teatel võidu oma vanematele, kelle lugu oli teda inspireerinud 1950. aastatel hargnevat dramaatilist armulugu tegema.

Ootused Pawlikowski suhtes on kõrgel, sest "Külm sõda" kandideerib ka võõrkeelse filmi Oscarile. Neli aastat tagasi võitis Pawlikowski eelmine film "Ida"  samuti viis Euroopa filmiauhinda ning kaks kuud hiljem ka Oscari. 

Parimaks Euroopa meesnäitlejaks tunnistati Marcello Fonte draamast "Koermees" (rež Matteo Garrone). Parima dokfilmi preemia sai Jane Magnusson filmiga "Bergman - aasta elus". Parim täispikk animafilm on "Järjekordne elupäev" poola ajakirjaniku katsumustest kodusõjaaegses Angolas.

Rahva lemmiku auhinna sai Luca Guadagnino "Kutsu mind oma nimega".