Kunstigurmaanid ja kuraatorid Mauri Gross, Martin Saar ja Meelis Tammemägi avasid eesti kunstnike loomingust mastaapse näituse Fahle Park GaleriisFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
16. detsember 2018, 00:21

FOTOD JA VIDEO | Noored andekad kunstnikuhinged Ingrid Margus ja Martin Saar lahkuvad Eestist (46)

Unelmate paar, näitlejanna Ingrid Margus ja tema kunstnikust elukaaslane Martin Saar pühivad Eestimaa tolmu kingadelt ja kolivad elama, õppima ja töötama Ameerikasse, täpsemalt New Yorki. Noored korraldasid reedel, 14. detsembril ka Fahle Park Galeriis oma viimase oksjoni enne reisi.
 

Ingrid läheb õppima maailmakuulsasse Lee Stasbergi Instituuti, kus alustab uuel aastal method acting kursustega. "Ka Martin alustab uuel aastal kooliteed ja läheb õppima režiid," valgustab Ingrid. "Aga et me ei peaks garaažis magama või nõusid pesema, siis kavatseb Martin tõepoolest kogu oma stuudio veel enne selle aasta lõppu tühjaks müüa."

"Loomulikult kardan pisut, mis meid Martiniga seal teiselpool ookeani ees ootab, aga samas on põnev ka," lisab Ingrid. "Aga siin pole aega pikalt põdeda, tuleb tiivad lahti lüüa ja lennata."

Ühtlasi avas Martin reedel Fahle Park Galeriis koos kunstigurmaanide ja kuraatorite Mauri Grossi ja Meelis Tammemäega ka eesti kunstnike loomingust mastaapse näituse neljal erineval näitusepinnal, kokku rohkem kui 2000 ruutmeetril. Eksponeerimisele tuli lai palett erinevaid kunstnikke, maalikeeli ja -tehnikaid. 

Näitusel osalevad: 
TIIT PÄÄSUKE, LAURI “LAURENTSIUS” SILLAK, EDVARD VON LÕNGUS, MAURI GROSS, MARTIN SAAR, MERILIIS “MERU” RINNE, ELINA KASESALU, ANDRES SÜTEVAKA, SOHO FOND, VILEN KÜNNAPU, TARRVI LAAMANN, MALL NUKKE, LOLA LIIVAT, PEETER ALLIK, KIWA, MARGUS SORGE TIITSMAA, VALEV SEIN, ANDRES KOORT, SVEN SAAG, ANDRO KÖÖP, TOOMAS KUUSING, PEETER MUST, KATRIN SAAG, ENELI LUIGA, ILMAR KRUUSAMÄE, R.LECHELT, RAIT ROSIN, IVAR KAASIK.

"Näituse fookuses on maal ise kui meedium, selle loomist kandev rõõm ning soov läbi maali salvestada ja edastada emotsioone ja sõnumit," valgustab Martin." Olgu siis vahendiks õli, akrüül või spreivärv, lõuendiks vineertahvel, kohvioakott või elektrikapi uks. Teoste ühiseks nimetajaks on energia ja inspiratsioon, millega luuakse ning soov näidata maailma nii, nagu kunstnik seda näeb, luues kõigest argisest sõltumatult, ennastunustavalt ja meditatiivselt."

Näituseid on võimalik külastada:

FAHLE PARK GALERIIS (Tartu mnt 82); Avatud: 17 - 22.12 kell 11.00-19.00 ja alates 01.01- 12.01 kell 11:00-19:00

FAHLE GALERII’s (Tartu mnt 84a); Avatud: 17 - 22.12 kell 11.00-19.00 ja alates 01.01- 12.01 kell 11:00-19:00

EESTI KIRJANIKE LIIDU MUSTA LAEGA SAAL(Harju 1)
Külastamine võimalik galeristi või Kirjanike Liiduga kokkuleppel

ART DEPOO’s(Jahu 12) 

Vaata pildigaleriid ja videot!