Foto: Marilyn Jurman
Jõulud
16. detsember 2018, 12:37

MARILYN JURMANI BLOGI | Kiri jõuluvanale: loodan, et saan minna Indiasse! (19)

Nagu alati, otsustasin ka sellel aastal sulle kirja saata. Küll Õhtulehe vahendusel, ja ega ma päris kindel ole, kas sa Õhtulehte loed, aga loodan, et sul on Google alert peale pandud iga kord, kui keegi sõna 'jõuluvana' mainib.

Mänguasjadega on meil sellel aastal juba väga hästi. Ja kodu on ka olemas, seega on sellega ka tore. On näha, et mu eelmise aasta kirja said kenasti kätte, sest enamus asju, mis ma soovisin, on täitunud ja joogastuudiot ma oma arust isegi ei maininud.

Ainus materiaalne asi, mida ma sel aastal sooviksin, on köök. Kööki oleks küll hirmsasti vaja, kuna hetkel on selle ühe pliidiraua peal ja ilma ahjuta söögitegemine maru üksluiseks muutunud. Väikese külmkapiga on see mure, et midagi ei saa ette valmis teha ja külmikus hoida, kuna lihtsalt ei mahu. Sügavkülmast rääkimata.

Teiseks soovin, et lumi tuleks maha. Ma olen igal aastal olnud esimene, kes ütleb, et mina küll lund ei taha, peaasi, et oleks soe. Taas tundub, et oled mu soovi väga tõsiselt võtnud, aga sel aastal on teisiti. Ma nimelt tahaksin hirmsasti viia Rumi kelgutama ja ilma lumeta on seda maru raske teha. Me vahetasime autol rehvid ära ja oleme täiesti valmis! Seega jah, sa võid nüüd lume saata. Ja ma ei mõtle seda lörtsi. Saan aru, et selleks on vaja ka tugevamaid miinuskraade, aga ma olen nõus. Usun, et Rumile väga meeldiks lumi.

Kolmandaks soovin meelerahu ja usaldust. Et kõik läheb nii nagu peab, alati. Mul on komme üle muretseda ja kontrollida kõike. Kui midagi ei lähe päris plaanitult, siis tunnen ennast kohutavalt süüdi. Joogaõpetaja ütles mulle alati, et mina ei vastuta teiste inimeste emotsioonide eest. Aga just see ongi see, milles mul oleks vaja veidi meelekindlust ja usaldust – et teiste emotsioonid ei ole seotud minuga, vaid nende endaga. Ma kipun vahel kogu maailma kannatusi enda omaks pidama ja see on väga väsitav.

Neljas soov on see, et ma suudaksin oma ambitsioone veidi vaigistada ja võtta akadeemilise puhkuse. Ma kahtlustan, et tütre ja joogastuudio kõrvalt ei ole aega koolis täie keskendumisega õppida ja n-ö paberi pärast ma kooli ju ei läinud. See "paber" on mul olemas juba eelmisest ülikoolist, seega tahaksin jõuda tegelikult ka loengutesse ja lugeda raamatuid. Kahjuks tundub, et praegu ei jõua. Seega on mul vaja väikest tõuget, et vormistaksin akadeemilise puhkuse ära. Vähemalt üheks semestrikski.

Viies – lemmiksoov – on, et kaardid mängiksid mulle ette võimaluse minna Indiasse. Ma tahaksin, et saaksime perega veel enne Rumi kooli minekut reisida ja üks suur unistus on minna koos Indiasse joogamaailma avastama. Selleks, et see saaks juhtuda, on vaja mitu sammu teha. Ma olen kõiki neid samme hetkel astumas, aga kuna teekond sinna on pikk, siis ma igaks juhuks palun ka sinu abi, et kui on midagi, mis saaks mind veel aidata selle unistuse täide viimisel, siis ma oleksin väga tänulik.

Armastusega,
Marilyn