2 Quick Start Foto: Erlend ŠŠtaub
Inimesed
14. detsember 2018, 20:04

2 Quick Start: 25 aastat laval, kuid mitte ühtegi skandaali!

Eesti edukaim bänd 2 Quick Start tähistab 25. lavaloleku aastat. “Ringvaates” käis sel puhul intervjuud andmas ansambli ninamees Pearu Paulus, kes tunnistas, et kui saaks minevikku tagasi pöörata, ei sooviks ta omale muud ametit või elukutset. “Sest see on olnud minu unistus ja ma kogu aeg mõtlen, et kuhu kui palju neid küünlaid panna, et see ikkagi täitunud on. Ma saan öelda, et ma olen teinud tööd ja nautinud ühte ja sama asja!” räägib ta. 

Vaadates 2 Quick Starti minevikku, ei leia sealt mitte ühtegi skandaali või prohmakat. “Õnneks oleme suutnud kulgeda niimoodi, et oleme hoidnud meediast eemal, aga ometigi olla inimeste jaoks pildis. See on vedamine!” tõdeb Paulus. 

Pearu Paulus on ka ise meelelahutajana siiski elanud väga privaatset elu ning Eesti rahvas tema isiklikust elust mitte midagi ei tea. “Ma ei ole rääkinud, ega tahagi. See ei ole minulik. Ma katsun endast laval anda nii palju, kui sel hetkel sees on, see on minu eesmärk. Minu eesmärk ei ole see, et inimesed teaksid kõike, mida hommikul söön-joon. See on ebaoluline. Ma tean, et see on mingil määral inimestes respekti tekitanud, paljud on tulnud ütlema, et nad peavad minust lugu, sest ma ei räägi oma eraelust ega pea seda vajalikuks,” sõnab ta.

Olenemata sellest, on meedia ikka üritanud püüda Paulust kas oma suhetest, kodust või lemmikloomadest rääkima saada. Pauluse sõnul see teda vihale ei aja. “Ikka tuleb ette. Kus sa siis vihastad… Mulle see väljend väga ei meeldi: “avaliku elu tegelane”, aga kui ikka inimeste ees oled, tuleb mõistlikult meediat kasutada. Kui on midagi uut välja tulemas, tuleb ikka midagi öelda,” tõdeb mees. 

Paulus tunnistab, et vahel on tal olnud kiusatust mõnel ühiskonnas tulisel teemal sõna võtta, kuid ta on lõpuks siiski ümber mõelnud. “Viimasel ajal on kiusatus kommenteerida, aga kõige pealt rahunen maha ja siis mõtlen uuesti. See peaks olema tänapäeval soovitatav, et ärge kohe pritsige välja. See ei ole hea praktika. See, mis praegu toimub, kired on nii lõkkel, see on häiriv küll,” ütleb ta. “Mulle meeldib spordis pingeid välja elada, lähen pedaalin rattaga, sõidan metsas, uisutan, või midagi sellist, seal saan ennast välja laadida.”

Kuigi 2 Quick Start on lavalaudadel rahvast hullutanud juba veerandsada aastat, ei ole neil väga uut muusikat välja tulnud, viimati anti plaat välja 2011. aastal. Kas igal kontserdil ühtede ja samade vanade äraleierdatud hittide laulmine bändile endale juba vastukarva ei ole?

Pauluse sõnul on vahest häiriv ikka ja jälle hitte “Neiu mustas kleidis” või “Naeratus” esitada. “See on ilmselt ka minu persoonis kinni, ma olen üsna rutiini taluv inimene, ma suudan sellest üle olla,” sõnab ta.