Imagine Dragons „Origins“ Foto: KIDinaKORNER/Interscope
Eesti uudised
13. detsember 2018, 17:04

Imagine Dragonsi mõnusad alternatiivsed meloodiad

Imagine Dragons on küllaltki huvitava käekirjaga Ameerika poprokkbänd mängurite linnast Las Vegasest.

Tegevust alustas ta aastal 2008, debüütalbumini „Night Visions“ jõudis alles neli aastat hiljem. Kuid seejärel oli otsustav rahvusvaheline läbimurre kiire tulema. Kollektiiv on jõudnud koguda juba hulga maailma mastaabis tähtsaid muusikaauhindu, sealhulgas isegi ühe Grammy, parima rokietteaste kategoorias.

Äsja, novembris ilmunud „Origins“ on neljas stuudioalbum. Bändi karismaatiline multitalendist vokalist Dan Reynolds – mängib lisaks rütmikitarri, klahvpille, klaverit – on plaadi kohta öelnud, et see on kui eelmise albumi „Evolve“ (2017) õde. Küllatki paljudes lugudes kõlab Imagine Dragons nagu tüüpiline kõrgliiga poistebänd, samalaadsed lugude ülesehitused, samasugused kergesti meeldejävad meloodiad, laulutekstid, mis eelkõige naistele rohkem korda minna võiksid. Kuid samas üldjuhul popi, R&B ja elektroonilise tantsumuusika elementide kõrvalt löövad ikkagi selgelt läbi rokilegi omased.

Albumi lugudest tõstaksin esile pea kolmandiku lugudest. „Cool Out“, „West Coast“, valevorstist pajatav „Bad Liar“, „Zero“ ja efektse rütmilahendusega hetkega pead võnkuma panev „Only“. Omamoodi veetlevad on need kõik, meloodiarikkad ja mällusööbivad.

-------------------------

Imagine Dragons „Origins“ (KIDinaKORNER/Interscope, levitab Universal Music Group)