Foto: Reuters/Scanpix
Saund
13. detsember 2018, 12:02

BIEBER TÕUGATI TROONILT! YouTube'i vihatuimate videote edetabel sai uue liidri

Justin Bieber on oma tähelennu algusest saadik olnud paljude poolt armastatud ning samal ajal ka paljude poolt vihatud muusik. Seda iseloomustab ka asjaolu, et päris pikalt hoidis „Baby“, üks tema esimestest muusikavideotest, YouTube'i enim vihatumate videote edetabelis esikohta. Enam mitte.

Uueks liidriks on „YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind“, millel on kirjutamise hetkel 9,8 miljonit dislike'i ehk negatiivset hinnangut. Justin Bieberi laulul on neid umbes sama palju, ent märkimisväärne on, et kui „Baby“ on vastukaaluks saanud ka 10 miljonit like'i ehk positiivset hinnet, siis „YouTube Rewind 2018“ on neid kõigest 2,1 miljonit.

YouTube on juba pikalt aasta kokkuvõttevideoid väljastanud, mis kannavad nime YouTube Rewind ning mille eesmärgiks on tagasi vaadata ja tähistada meeldejäävamaid momente, trende ning sisuloojaid. Järk-järgult on kompanii aga kaugenenud inimestest, kes platvormile videoid loovad ning keskendunud pigem reklaamimüüjate soovide rahuldamisele.

Tänavune YouTube Rewind, mis ilmus kõigest nädal aega tagasi, sattus koheselt vihalaviini alla, kuna eemale olid jäänud mitmete sisuloojate arvates tähtsad tegelased ja sündmused. YouTube oli selle asemele eelistanud hoopiski kuulsuseid, nagu Will Smith ning populaarse videomängu „Fortnite'i“ tantsuliigutusi ja muud säärast. Väga paljude arvates oli ilmselge, et YouTube on oma audientsist kaugenenud ning ei tea enam, mida tegelikult platvormil vaadatakse.

Vihatuimate videote esiviisikusse kuuluvad veel Jake Pauli muusikavideo 
„It's Everyday Bro“ (4,05 miljonit dislike'i), videomängu „Call of Duty: Infinite Warfare“ esimene treiler (3,78 miljonit) ning platvormi enimtellituima sisulooja PewDiePie eksperiment „Can this video get 1 million dislikes?“ (3,76 miljonit).