Vernita Lee koos oma kuulsa tütrega 1994. aastal. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
13. detsember 2018, 10:30

Oprah paljastab, mida ta oma surevale emale ütles (2)

Seda, et Oprah Winfrey ei oska midagi öelda, juhtub haruharva. Kuid oma ema surivoodil oli meediamogulil raske sõnu leida, kirjutab New York Post.

Oprah (64) ema Vernita Lee (83) suri hiljuti oma Milwaukee kodus. Kuulus tütar oli neeruhädade all kannatavat Vernitat vaatamas käinud, lahkunud linnast, kuid naasnud uuesti. Winfrey rääkis, et püsis ema kõrval, kuni leidis õiged sõnad.

"Ütlesin: "Aitäh sulle. Aitäh, sest ma tean, et sul on raske olnud." Oprah' ema oli  rasedaks jäädes vaid 17aastane. Esimesed kuus eluaastat kasvas Oprah emaema juures, kes oli nii vaene, et tüdruk pidi kandma kartulikotist tehtud rõivaid. 

"Ei mingit haridust. Ei mingit koolitust. Ei mingeid oskusi," nentis Winfrey ema noorpõlve meenutades. Surivoodil toonitas ta: "Paljud inimesed ütlesid sulle kindlasti, et anna see laps ära. Paljud soovitasid sul aborti teha. Kuid sa ei võtnud neid kuulda. Ma tean, et sul oli raske. Ma tahan, et sa teaksid: ma tean, et mis ka ei juhtunud, käitusid sa alati oma parima äranägemise järgi. Ja vaata, kui hästi kõik välja kukkus."

Vernita voodiveerel oli ka tema teine tütar Patricia, kelle ta oli rahahäda tõttu lapsendada andnud. "Õde ütles: "Palun andesta endale, sest mina olen sulle andestanud, et sa mu ära andsid,"" meenutas Oprah. "See kõik oli püha ja kaunis." Oprah soovitab kõigil oma lähedastega vajalikud jutud ära rääkida, kui nad veel elus on. "Siis ei pea sa olema üks neist inimestest, kes kahetsevad ütlemata jätmist kogu elu."