Liana LebedevFoto: Filmimees
Tele
26. detsember 2018, 10:00

TELEARTIKLITE TIPP 2018: „Kuuuurija“ skandaalid, „Kodutunde“ pereema lahkumine ning eksikombel presidendi vastuvõtule sattunud proua (2)

2018. aasta loetuimate teleartiklite top 10 on seekord üpris traagiline. Surm, skandaalid, "Kuuuurija" paljastatud prominente roolijoodik, eksikombel presidendivastuvõtule sattunud Põlvamaa proua ja ERR poolt ära jäetud Renee Meriste intervjuu on need Televeebi lood, mis lõppenud aastal enim lugejaid erutasid. 

1. “Kodutunde” saates osalenud viie lapse ema suri vaid 28aastasena (76 863 lugemist)

Liana Lebedev Foto: Filmimees

Saade “Kodutunne” käis 2016. aastal abis 28aastasel pereemal Liana Lebedevil. Ootamatult suri naine pärast saate eetrit, temast jäi maha viis väikest last, kellest noorem sündis vaid nädal enne naise surma. Viimane laps tuli ilmale keisrilõikega ning kui Liana haiglast koju tuli, kurtis ta kaks päeva hiljem südames valu, kahjuks suri ta kiirabiautos. 

“Kodutunde” meeskond tõttas taaskord perele appi ning kogus ootamatult surnud pereema matusteks annetusi, et naine väärikalt matta ning et tema lapsi toetada. “"Hästi, hästi. Surve on nii tugev, et võtame vastu sihtotstarbelisi annetusi. Liana imetillukesed lapsed vajavad toetust, see on kindel. Õdesid-vendi võib olla mitu, kuid ema ja isa on kordumatud ja asendamatud. Teeme seda siis üheskoos ja turvaliselt,” nentis “Kodutunde” meeskond. 

Annetama kutsuvad postitused levisid sotsiaalmeedias kiiresti ning mõne päevaga oli pere jaoks kogutud üle 10 000 euro. "Ma tahangi öelda, et tänan Eesti rahvast usalduse ja abi eest. See on esimene kord, kus nii lühikese ajaga on nii suur summa ûhe pere tarbeks kogutud. Ma olen uhke, sest tajun perekonna- ja kodutunnet," ütles “Kodutunde” produtsent Kristi Nilov.

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/856330/kodutunde-saates-osalenud-viie-lapse-ema-suri-vaid-28aastasena

2. “Kuuuurija” VIDEO | Kaunitar jagas pesupilte ja advokaat soovis tasu natuuras, kuid süüdi jäi ikka Katrin Lust (55 025 lugemist)

Foto: TV3

“Kuuuurija” tõi ekraanile keerulise ahistamisloo: üks naisterahvas oli oma abielu lahutamas, kuid advokaat, kelle ta endale selleks palkas, küsis lõpuks teenuste eest tasu natuuras. 

"Mis me teeme sinu juures? Voodis tasud?" kirjutas advokaat naisele Facebookis. Tuuli-Ly oli šokeeritud. "Ma olin kolm päeva keeletu, et mis mõttes tasuta," tunnistas Tuuli-Ly. "Ma ei ole prostituut, aga nüüd tundsin, et kas ma olen prostituut..." Naine saatis kirjad edasi "Kuuuurijasse", advokaadibüroosse Laus & Partnerid ja isegi linnaosavalitsusse.

Kõnealune advokaat on 37aastane Hannes Olli. Advokaadibüroo Laus & Partnerid lõpetas töösuhte Olliga pärast "Kuuuurija" päringut, kuna nende hinnagul oli tegu kutse-eetika räige rikkumisega.

Advokaadi sõnul jagas Tuuli-Ly saatega vaid teatud sõnumeid, et jätta suhtluselt kallutatud pilt ning hoopis naine oli see, kes talle külge hakkas lööma. Olli väidab, et talle jäi naise käitumisest mulje, et ta ise soovib seksiga teenuste eest maksta. 

Tuuli-Ly hakkas nõudma, et lugu “Kuuuurijas” üldsegi eetrisse ei läheks, kuna ta ei olnud nõus, et saates kajastatakse ka advokaadi vaatenurka. 

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/874206/kuuuurija-video-kaunitar-jagas-pesupilte-ja-advokaat-soovis-tasu-natuuras-kuid-suudi-jai-ikka-katrin-lust

3. Pankrotis ilusalongi järelmaksuarvetega kimpus olev Anne Eenpalu peab pangale ikkagi pähemaaritud kauba eest tasuma hiigelarve (53 007 lugemist) 

Anne Eenpalu Foto: TV3

“Kuuuurija” saates kirjeldas eaks proua Anne Eenpalu konflikti Delavue-nimelise ilusalongiga, kes prouale korduvalt tausta hooldust pakkusid. Naine lõpuks läkski ning tegelikkuses kisti ta aga järelmaksuorjusesse nii, et proua sellest ise arugi ei saanud. 

Pärast iluprotseduure pandi proua ette pakk pabereid, mida tal paluti allkirjastada ning anti kaasa karp. Kuid Anne ei saanud siis aru, et oli allkirjastanud järelmaksu lepingu ja hõbedase karbi eest, mis talle kaasa anti, pidi ta tasuma ligi 2000 eurot. “Ma ei mõelnud üldse selle peale, mida ma maksma hakkan,” tunnistab ta nüüd. Kõik see juhtus pea aasta tagasi ja nüüd tulebki tal igakuiselt tasuta järelmaksuarvet.  

Kui ta teenuse kasutamist lõpetada soovis, osutus lepingu lõpetamine aga võimatuks. Prouale tehti hea müügitööga hoopis veel üks leping ja nii seoti ta kaheks aastaks võlaorjusesse. Lõpuks selgus, et ilusalong, millele naine iga kuu üle 60 euro maksis, kustutati. Proua pidi aga lepingut endiselt täitma ja edasi maksma. 

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/905366/pankrotis-ilusalongi-jarelmaksuarvetega-kimpus-olev-anne-eenpalu-peab-pangale-ikkagi-pahemaaritud-kauba-eest-tasuma-hiigelarve

4. KURB! Suri viimatises “Kodutundes” abi saanud pereema (52 597 lugemist)

Foto: Kanal 2

Lõppev aasta tõi kaks traagilist surma “Kodutunde” saates nähtud kangelastele. “Kodutunn” külastas Viljandimaal elavat perekonda, kus kasvas samuti viis last.

Suurimaks mureks oli aga pereema tervis, kes võitles vähiga. Pärast saate eetrit teatas “Kodutunde” meeskond, et pereema kahjuks suri. 

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/905401/kurb-suri-viimatises-kodutundes-abi-saanud-pereema

5. Signe Lahtein “Kodutunde” viimases saatuslikus episoodis: “Vaadake, kui toreda taevatrepi leidsin ma siit Põlvamaalt!” (45 316 lugemist)

Signe Lahtein oma viimases "Kodutundes" Foto: Kanal 2

“Kodutunne” tegi tagasivaatava episoodi mälestamaks saatejuht Signe Lahteini, kes suri 22. märtsil toimunud avarii tagajärjel. 

Saates tehti tagasivaade lugudele, mis Signele enim hinge läksid ning saates said sõna “Kodutunde” meeskonna liikmed, kes kõik hea sõnaga naist mälestasid. 

Lahteini viimane lugu valmiski 22. märtsil Põlvamaal, pärast mida naine autosse istus, et koduteele asuda. See teekond jäi tema viimaseks ning selle pere lugu saatejuhi viimaseks maiseks heateoks. 

“Tere jälle! Vaadake, kui toreda taevatrepi leidsin ma siit Põlvamaalt!” ütles rõõmsal toonil Signe oma viimase loo avalausena. Praegu omandavad naise sõnad hoopis teise tähenduse. Jääb vaid loota, et ta mööda taevatreppi ka edaspidi endast märku annab. 

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/870151/signe-lahtein-kodutunde-viimases-saatuslikus-episoodis-vaadake-kui-toreda-taevatrepi-leidsin-ma-siit-polvamaalt

6. TV3 VIDEO | Eksikombel presidendi vastuvõtule sattunud proua: ma olen siiani šokeeritud (44 748 lugemist)

Eksikombel presidendivastuvõtule sattunud Hilja Klaar tütrega Foto: Erlend Štaub

Tänavusel presidendivastuvõtul leidis aset naljakas, aga saatuslik juhtum: üritusele kutsuti vale inimene! 

Uhkele Eesti 100 aastapäeva peole ERM-is oleks pidanud kutsutama hoopis Kultuurkapitali preemia laureaat, filmikunstnik Halja Klaar. Tema asemel kutsuti peole aga vale inimene: täitsa tavaline proua Hilja Klaar Põlvamaalt.

"Tulid kõik need inimesed, kellega ma koos selle elutööpreemia sain. Siis ma jäin nagu mõtlema, et huvitav, miks mina seal ei ole. Siis äkki kuulengi, kui see mees ütleb, et elutööpreemia laureaat Hilje Klaar. Siis Anu Välba kordab monitori taga ja ütleb Halja Klaar," rääkis filmikunstnik “Seitsmestele".

Põlvamaal elav Hilja arvaski, et president teeb Eesti sajanda sünnipäeva puhul žesti ning kutsub külla ka lihtrahvast. "Käis mõte läbi, et presidendi vastuvõtule on ehk kutsutud sajanda sünnipäeva puhul viiskümmend või sada inimest lihtrahva hulgast," arvas Hilja siiralt, et ta on üks nendest kutsututest.

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/861863/tv3-video-eksikombel-presidendi-vastuvotule-sattunud-proua-ma-olen-siiani-sokeeritud

7. “Kuuuurija” avaosa paljastab prominendist roolijoodiku (41 540 lugemist)

Foto: Õhtuleht

“Kuuurija” hooaja avaosa lubas paljastada roolijoodiku, kes on Eestis väga tuntud inimene. Hiljem selgus, et prominendi näol on tegu laulja Erich Kriegeriga. 

Mees olevat ähvardavate sõnumitega üritanud Lusti saadet eetrisse mitte laskma. „Ega meile kellelegi ju ei meeldi, kui satutakse ajakirjanduse hammaste vahele. Mul oli isegi temast mõneti kahju. Mõtlesin, et ta on midagi sellest loost õppinud, aga kui ma hakkasin laupäeva õhtul saama temalt ähvardavaid sõnumeid, mis kõik minuga juhtub ja kuidas ta minust vastulugusid teeb, siis täna lasen ma selle loo väga julge südamega eetrisse. Arvan, et sellel inimesel on veel päris palju õppida elult,“ sõnas Lust.

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/854008/kuuuurija-hooaja-avaosa-paljastab-prominendist-roolijoodiku

8. TV3 VIDEO | Viljandi sõpruskond ei suuda telesaates võidetud raha omavahel ära jagada (41 299 lugemist)

 Foto: TV3

Saates “Sotid selgeks” näidati kurioosset seika Viljandist, kus raha sõpruskonna riidu ajas. Nimelt käisid neli sõpra saates “Suur lotokolmapäev: Rooside sõda” ja seal võideti 1420 eurot. 

Raha kanti Viive kontole, kuid sinna see jäigi. Naine tunnistas, et raha jäi tema kätte, kuid see kulus juba ära.

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/902900/tv3-video-viljandi-sopruskond-ei-suuda-telesaates-voidetud-raha-omavahel-ara-jagada

9. TV3 VIDEO | “Kodutundest” abi saanud seitsmelapseline pere jäi tulekahjus kodust ilma (41 087 lugemist)

Foto: TV3

Seitsmelapselise pere kodu sai mõned aastad tagasi täielikult renoveeritud saate “Kodutunne” abil, kuid läks ilmselt küttekoldest põlema. Tulekahjus ei saanud õnneks inimesed kannatada, küll hävis aga hoone katus ja lagi ning perekond jäi keset talve lageda taeva alla. 

Pereema ise arvas täna, et tulekahju võis alguse saada moodulkorstnast. "Korsten on neli aastat vana. See sai "Kodutunde" poolt paigaldatud," ütles pereema, kelle sõnul pole seal varem probleeme olnud. "Me pole küll korstnapühkijat kutsunud, aga me oleme ise seda kolm korda puhastanud.”

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/861077/tv3-video-kodutundest-abi-saanud-seitsmelapseline-pere-jai-tulekahjus-kodust-ilma

10. Anu Välba intervjuu Renee Meristega televaatajateni ei jõua, ERR toob põhjenduseks tehnilise praagi (38 863 lugemist)

Renee Meriste Foto: Martin Ahven

Novembris oli kodumaad külastamas muusikatööstuse ettevõtja Renee Meriste, kes kohalikule meediale ka mitmeid intervjuusid andis. Muuhulgas käis mees saates “Hommik Anuga”, kuid tema intervjuu eetrisse ei jõudnudki. 

ERR põhjendas olukorda tehnilise praagiga, öeldes, et remondihääled olid stuudiosse kuulda. 

Juhtunu ümber ringles palju kõlakaid ning ERR põhjendus ei tundunud ka Meristele vettpidavana. “Küll aga mu sõbrad, kes on telega seotud, ütlesid, et teised intervjuud tehti ju samal päeval…,” nentis ta. Lisaks on arusaamatu, miks ei katkestanud saate meeskond intervjuud, kui oli kuulda, et teeremondi helid intervjuud segavad. “Neid küsimusi on mulle saatnud sada sõpra tuttavat. Mul pole vastuseid kahjuks,” sõnas Meriste.

Loe lähemalt: https://televeeb.ohtuleht.ee/904877/anu-valba-intervjuu-renee-meristega-televaatajateni-ei-joua-err-toob-pohjenduseks-tehnilise-praagi