SALAPÄRANE KIHLUS: „See toimus väga huvitaval ja omapärasel moel, mis Elinale kindlasti eluks ajaks meelde jääb,” paljastas David Pärnamets, kuidas Elina Nechayeva kätt palus.Foto: Keit Paju
Inimesed
29. detsember 2018, 11:43

PULMAD JA KIHLUSED 2018 | Kellele helisesid tänavu pulmakellad, kes sai sõrme sädeleva kihlasõrmuse? (2)

2018. aasta on olnud armastust täis aasta - paljud staarid viisid oma suhte uuele tasandile ning kihlusid. Samuti jõudsid paljud varasemad kihlused sel aastal abieluni.

Kihlused

Kristina Karjalainen ja Vinicius Carvalho

2013. aastal Miss Estoniaks valitud Kristina Karjalainen kihlus 4. jaanuaril oma brasiillasest kallima Vinicius Carvalhoga. „Kihlumine leidis aset ühes kaunis hotellis ja tuli mulle täiesti ootamatult. Viniciusel oli 2. jaanuaril sünnipäev ja 4. jaanuaril see juhtus,” õhkab Kristina, kellele tuli mehe käepalumine oma sünnipäeva tähistamisel suure, ent rõõmsa üllatusena. Pulmapeoga elukaaslased veel ei kiirusta – seda kavandavad nad 2019. või 2020. aastaks. Kristina ja Vinicius leidsid teineteist seitse kuud tagasi koolis, kus nad mõlemad turismindust õppima asusid, kirjutab Kroonika.

Elina Nechayeva ja David Pärnamets

Elina Nechayeva avaldas mais Eurovisioni ajal Wiwibloggsile, et on David Pärnametsaga kihlatud. „See on privaatne teema, ma ei taha sellest pikemalt rääkida,” vabandas David mais. „See toimus väga huvitaval ja omapärasel moel, mis Elinale kindlasti eluks ajaks meelde jääb,” paljastas ta vaid.

SALAPÄRANE KIHLUS: „See toimus väga huvitaval ja omapärasel moel, mis Elinale kindlasti eluks ajaks meelde jääb,” paljastas David Pärnamets, kuidas Elina Nechayeva kätt palus. Foto: Keit Paju

Tanel Padar ja Lauren Villmann

Juunis kihlus Eesti esikompu Tanel Padar oma kallima Lauren Villmanniga. Imelisest sündmusest andis Tanel teada sotsiaalmeedias. „Kui oled mitu kuud planeerinud, et teed seda 30. juunil... aga lihtsalt õige hetk otsustab saabuda mitu päeva varem... esitlen teile oma kihlatut,” kirjutas Padar Instagrami pildi juures. Tanel ja Lauren näitasid end esmakordselt koos avalikkuse ees mullu novembris, kui nad käisid Saku suurhallis vaatamas Anett Kontaveiti ja Kaia Kanepi tennisematši. Päev hiljem märkisid nad end ka Facebookis suhtes olevaks.

Allar Jõks ja Heidi Vilu

Augustis selgus, et jurist ja 2016. aasta presidendikandidaat Allar Jõks ning Heidi Vilu on kihlatud. Jõks ja Vilu ilmusid esmakordselt paarina avalikkuse ette 2011. aasta kevadel, Eesti aasta ettevõtja ning elutööpreemia laureaatide väljakuulutamise pidulikul üritusel Swissôtel Tallinna banketisaalis.

Jutud abielu ümber on käinud ka varem. 2016. aastal, kui Jõks kandideeris presidendiks, avaldas ta Delfi ja Eesti Päevalehe toimetuses aset leidnud presidendikandidaatide debatil ajakirjanik Ingrid Veidenbergi küsimusele vastates, et temast saaks kahtlemata president, kes on ametlikult abielus.

Allar Jõks ja Heidi Vilu Foto: Erlend Štaub

Hanna Parman ja Meelis Roll

Bändist Go Away Bird tuntud lauljatar Hanna Parman kihlus 4. augustil oma kallima Meelis Rolliga. Noored andsid kihlumisest teada armsa pildiga Facebookis.

Sandra Daškova ja Roone Roost

Modell Sandra Daškova jagas oktoobris oma sotsiaalmeediakontol rõõmsat uudist – tema kallim, ettevõtja ja kirjanikuametit proovinud Roone Roost on naise sõrme libistanud kihlasõrmuse. Sandral ja Roonel on ka kaks tütart - kaheaastane Adriana ning tänavu sündinud pisipiiga.

Kaia Triisa ja Koit Toome

Oktoobris jõudis kätte kauaoodatud hetk, kui laulja Koit Toome ja jumestuskunstnik Kaia Triisa kihlusid. Paar andis suursündmusest teada sotsiaalmeedias. Kaial ja Koidul on kaks last – 2008. aastal sündinud Rebecca ning mullu ilmavalgust näinud Richard. Nad on koos olnud 11 aastat.

Kristi Nilov ja Jan Loigo

17. oktoobril andis „Kodutunde” produtsent Kristi Nilov sotsiaalmeedias teada, et kihlus kallima Jan Loigoga.

Nilov kohtus Loigoga suvel tuttavate korraldatud üritusel. Seejärel kirjutas mees Nilovile Facebooki ja nii need asjad arenema hakkasidki. „Õige kaaslase otsinguid on olnud igasuguseid ja ringi olen ikka vaadanud, aga mingi aeg, kui kõigest nii väsisin, otsustasin, et ei tee ühtki allahindlust. Et jääb nii, et see mees, kellega hakkan uuesti koos elama, peab mulle meeldima täielikult, või jään pigem üksi. Ja siis ta tuli – minu jaoks täiuslik mees, ja jäi esimesest päevast kohe minu juurde ja on siiani,” rääkis Kristi Kroonikale.

Siim-Sander Vene ja Ele-Riin Tammik

Eesti korvpallikoondislane Siim-Sander Vene kihlus novembris oma pikaaegse elukaaslase Ele-Riin Tammikuga. Kihlusele vihjas Tammik Instagramis, kuhu lisas foto uhke sõrmusega.

Pulmad

Marii Karell ja Siim Männik

Jaanuaris abiellusid Diktori peatoimetaja Marii Karell ja Rahageeniuse vastutav toimetaja Siim Männik. Uudis Marii ja Siimu peatsest abiellumisest tuli avalikuks 2017. aasta detsembris. Kolm aastat koos olnud Marii ja Siim kinnitasid jaanuaris Elu24-le, et paaris on tõesti ühte heita. Suurt pulmapidu ei plaanitud ning avaldati, et paari minnakse jaanuari lõpus.

Grete ja Robert Griffin

Kergejõustiklane Grete Šadeiko abiellus 10. märtsil Ameerika jalgpallistaari Robert Griffin III-ga. 2016. aastal tutvunud paar kihlus mullu maikuus. 2. juulil sündis nende perre ühine laps Gloria.

Šadeiko-Griffini pulmas oli pruutneitsideks Grete õed, mitmevõistleja Grit Šadeiko ja võrkpallur Jade Šadeiko. Peapeiupoisiks oli Ameerika jalgpallur Troy Vital.

Johann Urb ja Rachel Emma Pringle

„Täna on meie esimese kohtingu viies aastapäev. Ja tulevikus on see meie esimene pulma-aastapäev,” kirjutas 7. aprillil oma Instagrami postituses näitleja Johann Urb, kes abiellus oma modellist kallima Rachel Emma Pringle'iga.

Mart Haber ja Taivo Piller

30. mail abiellusid Shishi omanikud Mart Haber ja Taivo Piller. Mart ja Taivo olid 2016. aastal esimesed inimesed Eestis, kes nii-öelda koosellusid ehk sõlmisid kooselulepingu. Taivo ja Mart valisid abiellumiseks 30. mai, sest just sel päeval 26 aastat tagasi nad tutvusid. „New York seepärast, et sellest on saanud viimaste aastatega üks meie lemmiklinnadest ja sügiseks on oodata meie ellu ka kaht kõige olulisemat ameeriklast.”

Taivo ja Mart oma pulmapäeval Foto: Erakogu

Anna ja Erki Pärnoja

Erki Pärnoja läks paari oma elukaaslase ja laste ema Anna Põldveega 12. mail Tallinnas Kopli Restoranis ligikaudu saja külalise silme all. Muusikasõpradele teadmiseks – Anna kannab nüüdsest oma abikaasa perekonnanime Pärnoja! „Pidasime väga oluliseks jagada seda sündmust oma lähedaste ja sõpradega. Soovisime, et nad saaksid meie tähista-misest osa,” sõnas Erki Kroonikale. „Kutsutute seas olid meie pereliikmed, palju meie ühiseid muusikutest sõpru ja ka mõned meie kooliaegsed sõbrad.”

View this post on Instagram

💚 #annajaerki

A post shared by Earth Wind Water Heart (@liisharma) on

Mart ja Britt Normet

3. juunil abiellusid „Eesti laulu” pikaajaline eestvedaja Mart Normet ja Britt Kalbus. Naine kannab nüüd perekonnanime Normet. Mart ja Britt väisasid mullu koos presidendi vastuvõttu ning mees rääkis siis Õhtulehele, et see on nende esimene suur üritus koos.

Rea Lest-Liik ja Jörgen Liik

Juunis heitsid ühte ka näitlejad Rea Lest ja Jörgen Liik. Varem intervjuusid vaid töistel teemadel andnud Lea võttis Kroonika õnnitlused naerulsui vastu, kuid detailides jäi siiski diskreetseks: „Jätaksime selle sündmuse, toimumise kuupäeva ja koha vaid enda teada,“ sõnas ta. Naine kannab nüüd perekonnanime Lest-Liik.

Tõnis ja Ann Sõõrumaa

Urmas Sõõrumaa vanim poeg Tõnis abiellus juulis oma kallima Anniga. Peole oli kutsutud sadakond lähedast ja sõpra, kellest suure osa moodustasid väliskülalised – Tõnise koolikaaslased. Pruut jalutas altari ette koos tütarde Maria Laureeni ja Elisabethiga, kes võtsid istet esireas oma vanaemade kõrval. Tammsalu luges ette liigutavad abieluvanded, mis Ann ja Tõnis olid teineteisele kirjutanud, kirjutab Kroonika.

Anders ja Anne Levandi

27. juulil abiellus Anna Levandi poeg Anders oma kallima Annega. Pidu peeti Annele olulises kohas, tema vanematele kuuluvas Vana-Riisipere mõisahoovis. „Mõisahoov oli alati mõeldud pere kogunemise kohaks ning seal pulmi pidada oli nii emotsionaalselt kui ka loogiliselt õige otsus. Suur koormus pulmi korraldades, aga mälestused sellest päevast püsivad oma kodu hoovis,” rääkis Anders Õhtulehele.

27. juulil abiellus Anna Levandi poeg Anders oma kallima Annega. Foto: Mihkel Leis

Taavi ja Eva Otsus

Ska Faktori laulja Taavi otsus kosis 6. juulil oma kallima Eva. Jah-sõna lausus noorpaar Põltsamaal. „Pulmad olid pigem suured. Tahtsime väikselt teha, aga ei õnnestunud,” naeris Taavi.

2015. aastal said Taavi ja Eva imearmsa tütre Freya vanemateks. „Vaevalt ta oskas mõtestada, et emme-issi abiellusid, aga sai aru küll, et pidu toimub. Ja millegi pärast on kõik need inimesed kokku tulnud,” rääkis Taavi. „Ta tõi veel sõrmused altari ette - väga tubli oli,” oli isa uhke.

Muusik ei osanud juulis öelda, kas abiellumise järel on midagi muutunud. „Oleme koos elanud juba mõnda aega ja argipäev pärast abiellumist ei ole veel korralikult kätte jõudnud - elame, näeme.”

Taavi ja Eva Otsus Foto: Fotoraat

Taavet Hinrikus ja Silvia Fantauzzi

14. juulil abiellus Transferwise’i asutaja Taavet Hinrikus oma itaallasest kallima Silvia Fantauzziga. Taavet ja Silvia on koos olnud pea 10 aastat ja nende peres kasvab kaks last. Kolmepäevane pulmapidu peeti Pädaste mõisas Muhumaal, mille pruutpaar valis välja tänu selle looduskaunile asukohale ja arhitektuurile ning privaatsusele. Silvia Fantauzzi pruutkleidi autor on Lilli Jahilo ning pulmapidu kaunistanud lilleseaded ja pruudikimbu valmistas Ahti Lyra.

Kingituste asemel palus pruutpaar külalistel teha annetus nende jaoks olulistele algatustele - uuenenud Okupatsioonide ja vabaduse muuseumile Vabamu ning ettevõtjate, haridus- ja teadusministeeriumi ning SA Archimedes koostöös loodud noore õpetlase stipendiumiks.

Külalisi oli pulmas 120, neile lisaks veel 30 last.

Lisaks Muhu pulmale pidasid nad 25. augustil maha ka teise pulmapeo, seekord Itaalias.

Taavet ja Silvia

Helena ja Eno-Martin Lotman

Tiit ja Maris Pruuli tütar, NO99 teatri näitlejanna Helena ning looduskaitseperekonna Aleksei ja Kaja Lotmani poeg, Põhja-Eesti Regionaalhaigla südamearst Eno-Martin abiellusid 21. juulil, kirjutab Kroonika.

Laulatustseremooniale Pruulide koduaeda küla peatänava ääres oli kogunenud paarsada inimest. Pidu peeti Lainela puhkekülas, mille omanikuks sai hiljuti ettevõtja Viktor Siilats. Järgmisel päeval matkasid pulmalised läbi vee kõndides Käsmu poolsaare tipu lähedal olevale Kuradisaarele. Helena ja Eno-Martini peres kasvab aastane poeg Robert Aron ja nüüdsest kannavad kõik ühist perekonnanime Lotman.

Janar ja Edith Joala

Jaak Joala poeg Janar ja tema kallim Edith Jantsus otsustasid oma pikaaegse suhte ametlikult kinnitada – Edith kannab nüüd ka perekonnanime Joala. Edith ja Janar Joala abiellusid juulis sündmust suuremalt tähistamata, vahendas Kroonika juulis. Värskete abikaasade tutvus ulatub juba aastakümnete taha, neil on ühine tütar Carmen Joala, kes oli Jaak Joala tõeline lemmiklaps. Carmen käis oma vanaisaga viimastel aastatel enne tema lahkumist läbi tihedamalt kui kes iganes teine Jaagu lähedastest või tema sõpruskonda kuulunutest.

Mick ja Angeelia Pedaja

1. augustil abiellusid muusikud Mick Pedaja ja Angeelia Maasik. „Pulm toimus sügaval metsas hüttide keskel. Meile lähedased ja kallid inimesed jagasid seda erilist päeva meiega. Leidis aset seik, kus õnnistuste jagamise lõppedes istusid inimesed veel ringis ning äkitselt kaks suurt kulli saabusid me kohale tiirutama. Selle tunnistajateks said kõik kohalolijad. Oli tõesti maagiline ja soe olemine,” meenutas imeilusat päeva Angeelia, kes kannab nüüd perekonnanime Pedaja.

Katrin ja Enn Tegova

Stsenarist Katrin Maimik abiellus 3. augustil oma elukaaslase ja noorema tütre isa, kunstnik Enn Tegovaga. Katrin kannab nüüdsest Ennu perekonnanime. Pea kaks aastat tagasi ühise õnne leidnud Katrin ja Enn on ka pisipiiga vanemad, kes nägi ilmavalgust 2017. aastal. Enn Tegoval on eelmisest kooselust kaks täiskasvanud last, Katrinil abielust Andres Maimikuga kooliealine tütar.

Anna ja Kristjan Pihl

7. augustil abiellusid „Pealtnägija” toimetajad Anna Gavronski ja Kristjan Pihl.Anna ja Kristjan jäid meediale esimest korda koos silma möödunud aasta detsembris ERR-i 90. sünnipäevagalal Estonia kontserdisaalis. Paar kihlus selle aasta kevadel. „See oli väga ilus, romantiline ja eriline hetk, mis tuli mulle tõelise üllatusena,” lausus Anna tol korral ajakirjale Kroonika.

Mart ja Madleen Mäe

Eesti koori- ja teatrijuhi Aivar Mäe poeg Mart Mäe abiellus 11. augustil Madleeniga. Pulmad peeti isa töö juures, Rahvusooperis Estonia ning esinejana astus üles Mardi noorem vend Mikk, kes tegi ilma ka kuuenda hooaja saate „Eesti otsib superstaari” finalistina.

Argo Ader ja Maarja Kerner-Ader

Kulturist ja personaaltreener Argo Ader abiellus 25. augustil Maarja Kerneriga. „Pisarad langesid kogu tseremoonia aja. Eriti siis, kui üksteisele vandeid lugesime – kumbki ei teadnud enne, mida teine loeb,“ ütles Maarja Kroonikale. Noorpaar otsis pulmade pidamiseks sobivat kohta kaua, vaatas üle mitu mõisa ja paljud teised peopaigad, kuid need ei sobinud. Leigo turismitallu jõudes tundsid Maarja ja Argo kohe, et just see paik on abiellumiseks parim.

Jana ja Siim-Sten Palm

25. augustil abiellusid ka „Naabrist parema” võitjad Jana Gnezdova ja Siim-Sten Palm. Paar pidas maha küünipulma ning naine kandis imelist pulmakleiti. Pulmas mängis muusikat Artjom Savitski bänd.

Suure peo kättejõudmise hommikul suurt ärevust polnud. „Kusjuures, natukene kindlasti oli, aga kuna me ise kaunistasime küüni hommikul ära, enne kui ennast läksime ilusaks tegema, siis pigem oli lihtsalt selline närv sees, et kas me ikka jõuame kõik valmis. Õnneks ikka jõudsime ja saime tehtud,” meenutas Jana tihedat hommikut.

Jana ja Siim-Sten Palm Foto: Aiki Võtti

Gerli ja Vlad Rannamets

Kodumaine moelooja Gerli A. Chantelle abiellus 18. septembril Vlad Rannametsaga „Laulatus toimus Tallinna vanalinnas ortodoksi kirikus, mille valisime põhjusel, et mind on ristitud seal. Meid pani paari sama kirikuõpetaja, kes mind ristis,” rääkis Gerli Kroonikale. „Konkreetse restorani kasuks otsustasime aga sellepärast, et seal me ka kihlusime. See sobis hästi ka seetõttu, et minu abikaasa on vene rahvusest ja Tchaikovsky on vene köögiga restoran. Ühtlasi on Tšaikovski minu lemmikhelilooja.”

Kristo ja Laura Kraft

Endise Eesti Panga presidendi Vahur Krafti poeg Kristo Kraft pidas septembris Kõue mõisas maha uhked pulmad – noormees kosis oma kihlatu Laura Mitti, kes kannab nüüd ka tuntud äriperekonna perenime Kraft, kirjutab Kroonika. Pulmakülaliste sõnul südamliku ja sooja atmosfääriga pulmad peeti septembri teises pooles Kõue mõisas. Pulmarahvale esines räppar Chalice, tantsulisemat biiti pakkus NOËP. Üks pruutpaariga seotud külalistest kirjutas oma Facebooki küljel: „Üks ilus muinasjutt on nende kahe ilusa inimese armastus!”

Joel ja Therese Ostrat

Restoraniärimees Joel Ostrat abiellus 11. septembril oma kallima Theresega. „Pulm kestis kokku kolm päeva. Esimesel päeval toimus tseremoonia koos õhtusöögiga, järgmisel päeval ootasime kõiki villasse – paljud külalised ööbisidki seal, kus algas pool party brunch ehk pärastlõunane basseiniäärne pidu. Kolmandal päeval sõitsime Ferrero pähklisallu, kus toimus koos giidi, kohaliku asjatundja ja väljakoolitatud koeraga trühvlite otsimine,” rääkis Joel Kroonikale.

Ksenija Balta ja Andrei Nazarov

Eesti üks edukamaid naissportlasi, kergejõustiklane Ksenija Balta abiellus 29. septembril oma kauaaegse elukaaslase ja treeneri Andrei Nazaroviga. Paar laulatati ühte pärastlõunasel ajal vanalinnas Tallinna Issanda Muutmise peakirikus, seejärel suundus pulmaseltskond sündmust pühitsema kiriku lähistele Mustpeade majja, vahendab Kroonika. Traditsioonilistele pulmamängudele pidu üles ei ehitatud, pigem oli pulmakülaliste sõnul tegu mõnusa koosviibimisega, kus üldiselt teineteist hästi tundev seltskond sai omavahel sundimatult suhelda.

Kalev Tanner ja Käthlin Haavel

Eesti restoraniärimees Kalev Tanner abiellus 22. septembril Pariisi hotellis Ritz oma kallima Käthlin Haaveliga. Õhtulehele teadaolevalt oli suursugusele pulmapeole kutsutud ligi 60 sõpra ja lähedast. Pariisi oli kohale tulnud ka Haaveli isiklik meigikunstnik Maarja Sild. Pulmalainetesse sukeldus kaunis pruut juba septembri alguses. Nimelt toimus Haaveli tüdrukutepidu romantilisel Mykonose saarel. Piduliste seas võis näha ka staarkokk Imre Koset. Haavel jagas meeleolukaid pilte peost Instagrami vahendusel.

Gerli Rosenfeld-Aavik ja Tanel Aavik

Gerli Rosenfeld ja temast 20 aastat vanem Tanel Aavik kihlusid aastal 2016 ning abiellusid selle aasta septembris. Nüüd kannab Gerli perekonnanime Rosenfeld-Aavik.

Kaja Kallas ja Arvo Hallik

14. septembril abiellus poliitik Kaja Kallas Arvo Hallikuga. „See oli üks väga tore päev ja meeldejääv õhtu mere ääres. Olime ühe päeva isekeskis, aga elu läheb ju kiirelt jälle edasi ja pikemat puhkust kui see üks rahulik olemine meil hetkel ei tule,“ lausus Kaja Kroonikale. Kaja jättis enda perekonnanimeks Kallas.

TORE PÄEV: „See oli üks väga tore päev ja meeldejääv õhtu mere ääres,“ räägib Kaja Kallas, kes abiellus Arvo Hallikuga. Foto: Annika Metsla

Mariliis ja Raido Pikkar

Marimo Fashioni peadisainer Mariliis Soobard abiellus 13. oktoobril oma kauase kallima, tehnoloogiainvestori ja ettevõtja Raido Pikkariga. „Püüdsime terve oma pulmapeo üles ehitada selliselt, et kõik detailid oleksid meie jaoks tähendusega. Abielu registreerimine toimus meile olulises kohas, Ruila metsade vahel põllu peal, väikese künka otsas,“ rääkis Mariliis.

Mariliis ja Raido Foto: Mait Jüriado

Maria Juur ja Nick Malkin

Novembris abiellus Mart Juure tütar Maria Juur. Maria läks mehele Beverly Hillsi kohtumajas. Neiu abikaasa tegutseb muusikuna Los Angeleses nagu Maria isegi. Septembris Kroonikale antud intervjuus ütles Maria, et kavatseb alles jätta oma nime ning ka sõrmust ta sõrme särama ei soovinud. Ameerikas toimunud pulma sõitis kohale ka Maria isa Mart Juur, kes sotsiaalmeedias end uhkeks äiapapaks kutsus.