Freddie Mercury 1984. aastal.Foto: AFP/Scanpix
Saund
12. detsember 2018, 12:00

Queeni „Bohemian Rhapsodyst“ sai striimituim XX sajandi laul

Tänu tänavusele kassatükile "Bohemian Rhapsody" on Queeni samanimeline hitt tõusnud striimituimaks XX sajandist pärit lauluks.

The Guardiani teatel on "Bohemian Rhapsodyt" kuulatud YouTube'is, Spotifys ja teistes voogedastusteenistustes nüüdseks 1,6 miljardit korda. Sellega edestas Queeni hitt senist rekordiomanikku, Nirvana pala "Smells Like Teen Spirit". "Oleme väga rõõmsad, et meie muusika voolab endiselt maksimaalsel tasemel!" kommenteeris Queeni kitarrist Brian May.

Novembris esilinastunud Queeni film "Bohemian Rhapsody" on vaatamata negatiivsele kriitikale kogunud maailma kinodes juba ligi 600 miljonit dollarit. Samanimeline hitt tõusis Briti edetabeli tippu esmakordselt 1975 ning uuesti 1999 pärast ansambli liidri Freddie Mercury surma. 

XX sajandi striimituimate laulude esiviisikus torkab silma Michael Jacksoni ja The Beatlesi puudumine, märgib The Guardian. Nirvana grungehümnile, millel on enam kui 1,5 miljardit striimingut, järgnevad kaks Guns N'Rosese hitti: "Sweet Child O’ Mine" ja "November Rain". Top 5 lõpetab A-ha sündipopihitt "Take on Me".

Ka Ed Sheeranil on põhjust rõõmustada: tema mullune singel "Shape of You" tõusis esimeseks lauluks, mida on Spotifys kuulatud kaks miljardit korda.