"Puuduta mind" - Taimi Uuesoo; Anu Saagim; Sirje PresnalFoto: Tiina Kõrtsini
Puuduta mind
4. jaanuar 2019, 18:24

Vaata saadet „Puuduta mind!“ igal neljapäeval kl 18 ÕL veebist ja FBst ja kell 22.15 TTVs

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida ka Soundcloud`ist 

VIDEO | „PUUDUTA MIND“ 59. SAADE | Astroloog Taimi Uuesoo tutvustab meile 13. tähtkuju – Maokandjat (18)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi 60. saate külalisteks on Maalehe uus astroloog Taimi Uuesoo, kes on horoskoope kirjutanud 22 aastat. 

Uuesoo kutsetööks kujunes astroloogia 22 aastat tagasi seoses kolmanda lapse sünniga. Individuaalkonsultatsioone on Taimi teinud 1993. aastast, esimesed algajate kursused korraldas ta aastal 1994. 1997. aastast oli astroloogiaõpetaja Tallinna Rahvaülikoolis, 2012. aastast Eesti Astroloogia Instituudis ning on ka Eesti Astroloogide Liidu asutajaliige.

Ta on lõpetanud TPI 1980. aastal, lisaks õppinud ja õpetanud rootsi keelt, õppinud preventiivset meditsiini, tervisekasvatust ja -nõustamist ning psühholoogiat.

Maalehes tema tehtud horoskoobi kohaselt 2019. aastaks, viitab Eesti Vabariigi sünnikaart väga suurtele muutustele. Taimi sõnul tulevad väga tugevalt Eesti riigi sünnikaardist välja välissuhted ja suhted rahvusvaheliste organisatsioonidega. Astroloogiline horoskoop on Uuesoo sõnul ühtlasi kalender, mida vaadeldes saab rääkida sellest, milleks aeg on lahti. Eestit ja Eesti inimesi on selles kontekstis ootamas mõndagi huvitavat.

Kuidas sai kõrgharidusega masinaehituseinsenerist astroloog?

Sattusin avariisse ja selle järel hakkasin unes ette nägema sündmusi. Eriti on meelde jäänud ebameeldiva ette nägemine. See oli aastal 1991, kui hakkasin aru saama, et mulle tahetakse millestki märku anda.

Nägin unes, et olen voodis pikali, tahan aknast välja vaadata, aga ei saa, valus on pöörata, aken oli võõras. Nii hirmus, et ärkasin üles. Kui nädala pärast, autoavarii järel olin haigalas ja akna poole vaatasin, siis oli täpselt sama Tõnismäe haigla aken, mida olin unes näinud. 

Selle ajani olin puhtalt pragmaatik. Eriti kummaline, et kõik vajalikud materjalid ja teadmised tulid ise kätte. Kui peale autoõnnetust läksin esimest korda taas rootsi keele tundi andma, siis üks õpilastest tuli, pani pataka pabereid lauale ja ütles: „Sind võib huvitada.” See oli käsikirjaline numeroloogiline materjal.

Numeroloogiat uurisin pool aastat. Siis sattusin inimeste juurde, kes rääkisid mulle astroloogiast ja korraga hakati mulle astroloogia alaseid materjale koju kätte tooma. Ju mul on mingi missioon, et korraga astroloogia lausa trügis mu ellu. Arvatakse ka, et ju jäi eelmises elus midagi tegemata. Kui asjad ikka ise tulevad su juurde, ju see saatuslik on.

Mis on astroloogia?

Astroloogia on aja vaatlemine. Samasugune, nagu kalendrisse vaatamine ja sealt nägemine, et tulevad jõulud. See, mida keegi jõulude ajal teeb, on igaühe enese asi.

Astroloogiline horoskoop on ka kalender, aga astroloogidel on kalendris hoopis enam infot kui tavakalendris. Kui tavakalendris on andmed Kuu ja Maa liikumise kohta, siis meil on ka Merkuur, Veenus, Jupiter, tuhandeid muid näitajaid lisaks. Nii vaatamegi täiuslikumat kalendrit, räägime sellest, milleks aeg on lahti.

Kui ma tean, mis inimesega varem sündinud, siis tean ka, millega ta konkreetne aeg võib seotud olla. Saab nõu anda, järeldusi teha. Näiteks on inimesel isikliku elu kriis, ähvardab lahkuminek. Siis inimene küsib, et kas lahku minek tõesti tuleb või mitte. Mina ei saa seda iial teada, lubada. Aga saan vaadata tema aega ja anda nõu, et mida ta teha saaks, et saada soovitud tulemust.

Kui tähekaart näitab inimese kohta midagi halba, kas te siis ka hoiatate teda?

Kui näen, siis kindlasti hoiatan. Aga samas ei saa täpselt teada mis juhtuma hakkab, sest inimene teeb omad otsused ikka ise. Näen märke, mis panevad mõtlema suurtele muutustele, pöördemomentidele. Need ei pruugi lõppeda katastroofiga, katastroofe pole sünnikaardis kirjas. Katastroof võib tulla, kui me ei pööra pöördemomentidele tähelepanu.

Kas astroogi poole pöördutakse kõige rohkem ikka muredega?

Rohkem tullakse, et enese kohta enamat teada saada. Aga kõige tüüpilisem on loomulikut probleemiga tulemine. On inimesi, kellele sobib just astroloogia. Teine läheb psühholoogi juurde, kolmas arsti vastuvõtule. Kõik ei pea tegema oma horoskoopi, aga palju on neid, kellel on tõepoolest astroloogiast palju abi. On neidki, kes käivad igal aastal uurimas, et milleks nüüd uus aasta lahti on. Millal on tähtis kodu ja pere, millal karjäär.

Mida toob uus aasta Eestile?

Näha on väga suured märgid, pöörangumomendid Eesti jaoks. Aeglased planeedid, eriti kõige kaugemad - Uraan, Neptuun ja Pluuto viitavad väga suurtele muudatustele. Ja mitte üksnes Eestis. Kuna Uraan vahetab märki on olulised protsessid globaalsemad.

Väga tugevalt tulevad Eesti riigi sünnikaardist välja välissuhted, suhted rahvusvaheliste organisatsioonidega. Eelmine kord kui Uraan puudutas kaardis seda teemat oli meil Pronksiöö, nüüd aga on mängus veelgi aeglasem planeet Neptuun. 

Selle aasta valimiste aeg paistab eriliselt silma taassünni kaardist. Kasutan nimelt kahte kaarti, sünnikaarti aastast 2018 ja taassünni oma 20. augustist 1991.

Kas sünnikaardi saab teha ükskõik kellele ja millele?

Absoluutselt kõigele saab kaarti teha. Võib teha koerale, lauale, autole, firmale, tõesti kõigele. Aga iga kaarti tuleb vaadata oma kontekstis, on ju loogiline, et riigi kaarti ei loeta samuti nagu inimese kaarti.

Taimi, teie tutvustasite eestlastele ka 13. tähtkuju - Maokandjat. Mõtlesin toona, et tegu on huumoriga. 

Eks Maokandjast ole aastaid juttu tehtud. Tihti nii, et miks astroloogid seda ei kasuta. Meie tavalises sodiaagiringis pole vajadust teda näidata, aga kõrgemas sodiaagis on Maokandja märk täitsa olemas. Venemaal levinud Avesta astroloogias kasutatakse ka kõrgemat sodiaaki koos Maokandjaga, mis asub Skorpioni ja Amburi piirimail. Kuuluste hulgas on väga palju avatud kõrgema sodiaagiga inimesi, näiteks maailmakuulsaid teadlasi.

Maaleht jätkab pärast legendaarse Igor Mangiga koostöö lõpetamist koostööd teiega. Kui palju te ise Mangi horoskoope olete jälginud?

Ma pole ühtegi Mangi horoskoopi täielikult läbi lugenud. Mind ei huvita horoskoopide lugemine, kui ma tegelen sünnikaartidega täpsemalt.

Miks on eestlane astroloogiausku?

Ma ei tea, aga astroloogiahuvi on igal pool. Siinkohal peab kohe ütlema, et ega usk ei olegi õige sõna astroloogia kohta. Astroloogia pole religioon. Astroloogia on eluabi. Eluabi õpetus, nagu ütles Fritz Riemann, ja meetod, et seletada elu ja asju.

Vaata saadet „Puuduta mind!“ igal neljapäeval kl 18 ÕL veebist ja FBst ja kell 22.15 TTVs.

Nüüd on võimalik kõiki saateid kuulata ja alla laadida ka Soundcloud`ist SIIT!