Sandra Vabarna "Pealtnägijas"Foto: ERR
Tele
13. detsember 2018, 07:00

Sandra Vabarnast saab „Pealtnägija“ kaasautor ning ta lendab reaktiivlennukiga (1)

“Pealtnägija” lõpetab aasta erisaatega, mis toob vaatajate ette neli eripalgelist lugu. Jõulusaate autoriteks on kuulsad eestlased, kes tuntud kõige muu kui teletöö kaudu – tippspordiga lõpparve teinud Gerd Kanter, näitleja Rasmus Kaljujärv, muusik Sandra Vabarna ja populaarsed jutuuberid Martti Hallik ja Ariadne.

Hooaja viimane “Pealtnägija” peegeldab teemasid, mis ühiskonnas olulised, ja teeb seda endale omases võtmes, pakkudes nii karmi uurimust kui meeleolukat osaluseksperimenti, aga ka meeldejäävaid kohtumisi ning vastasseise. Nii eripalgelised nagu on seekordse jõulusaate teemad, on ka autorid.

Maailmameister ja olümpiavõitja Gerd Kanter paneb end proovile poliitilise debati läbiviijana, kui "Esimeses stuudios" võtavad tema juhtimisel kohad sisse valimistel kandideerivad endised tippsportlased Kristina Šmigun-Vähi ja Kaido Höövelson.

Tõsisele teemale keskendub ka näitleja Rasmus Kaljujärv, kes uurib lähisuhtevägivalda, aga erinevalt levinud teemakäsitlusest toob vaatajate ette sel korral lood, mille keskmes on eakate inimeste väärkohtlemine laste poolt.

Täiesti uues olukorras leiab end tänu “Pealtnägijale” muusik Sandra Vabarna, kes peab loo huvides ületama lennuhirmu ja istub reaktiivlennukisse, et tutvuda Eesti õhuturbega.

Sandra Vabarna "Pealtnägijas" Foto: ERR

Erisaate neljanda loo autorid on Eesti ühed kuulsaimad noored juutuuberid Martti Hallik ja Ariadne – jõulude eel suunduvad nad Viljandimaale külla eakale härrale, et pakkuda üksikule meesterahvale seltsi ja praktilist abi ning avada saates üksinduse teemat laiemalt.